Šport > Nogomet
23 ogledov

Zahović po sili razmer še v vlogi trenerja

nogomet Olimpija Saša Despot
V štajerski prestolnici še vedno odmeva zmaga na večnem derbiju Prve Lige TS, s katero se je Maribor vodilni Olimpiji približal le na točko zaostanka. Zlatko Zahović je v dneh pred tekmo nadomeščal Darka Milaniča.

Sobotna tekma v Stožicah je imela velik pomen za razplet letošnje sezone državnega prvenstva, saj bi se branilec naslova Olimpija z zmago oddaljila na sedem točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, a priložnosti pred domačimi gledalci ni uspela izkoristiti.

Ob zadnjem sodniškem pisku so se velikega uspeha v slovenski prestolnici veselili nogometaši Maribora (3:1), za katere je v izdihljajih srečanja zadel tudi sin športnega direktorja Luka Zahović. Vijoličasti so razliko na ligaški lestvici znižali na točko in poskrbeli za razburljivo ter izenačeno nadaljevanje prvenstva.

''Po koncu evropskega tekmovanja smo poudarili, da v prvenstvu ne bo več milosti za nikogar. In to uresničujemo. Smo v odlični seriji, ki je dobila nadaljevanje tudi v derbiju. Potrdili smo veličino kluba. Maribor velike, najpomembnejše tekme igra na visoki ravni. Zadovoljstvo ob prikazanem je, razumljivo, veliko, toda brez prisotnosti evforije. Evforija je za otroke, ne za profesionalce. Evforično razmišljanje ne prinaša nič dobrega nikomur, kaj šele športnikom. V sredo je že nova tekma, gremo naprej po predvideni poti,'' je za uradno spletno stran kluba povedal Zlatko Zahović in razkril, da je imel trener Darko Milanič pred derbijem kar nekaj zdravstvenih težav s hrbtom. Zahović se je zato moral preleviti v vlogo nogometnega stratega.

''Tokrat smo bili v pričakovanju dvoboja v specifični situaciji. Zaradi bolečin v hrbtu je bilo vprašljivo, ali bo trener sploh lahko vodil tekmo. Glede na njegove zdravstvene težave me je prosil, naj prenašam navodila igralcem. Ko so bile bolečine prehude in ni mogel aktivneje sodelovati z ekipo, sem uresničil prošnjo in prenašal njegove zamisli na igrišče. Upam, da mi je uspelo. Trener je tvegal in kljub resnim težavam ostal z ekipo, tako da je moral po tekmi na dodatno oskrbo v Čatež. Želim mu čimprejšnje okrevanje in sporočam, da pričakujem njegov klic. Da mi sporoči, če je zadovoljen z izpolnjeno nalogo,'' je povedal Zahović.

Tekmo je zaznamovala tudi pretirana uporaba pirotehnike s strani gostujočih navijačev, ki so v prvem polčasu poskrbeli za krajšo prekinitev srečanja. ''Treba se je zavedati, da je nogomet šport, ki izzove strast, čustva. Kdor tega ne razume, težko presoja vse poteze. Navijaška folklora je sestavni del nogometa, zato lahko namenim zahvalo Violam in vsem našim navijačem, ki so prišli v tolikšnem številu spodbujat ekipo v Ljubljano. Še enkrat se je izkazalo, kaj pomenijo vsem dobro znane tri besede: Mi smo Maribor,'' je sklenil športni direktor vijoličastega kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.