Šport > Nogomet
34 ogledov

Ronaldo vedno v vrhunski formi

cristiano ronaldo Profimedias
Portugalski kirurg je razkril skrivnost izjemne fizične pripravljenosti, po kateri slovi eden najboljših nogometašev vseh časov, Cristiano Ronaldo.

Jose Carlos Noronha je v intervjuju za Tribuna Expreso spregovoril o navadah Cristiana Ronalda in razkril, kako superzvezdnik madridskega Reala vzdržuje svojo izjemno fizično pripravljenost.

Ronaldo trenutno okreva po poškodbi kolena, ki jo je utrpel v finalu evropskega prvenstva. Portugalska si je klub njegovi odsotnosti priigrala prvo lovoriko na velikih tekmovanjih.

Noronha je strokovnjak za poškodbe kolen in Ronaldov tesni sodelavec. Portugalec je v svoji karieri sodeloval z nogometaši iz 34 različnih držav, na seznamu njegovih pacientov pa sta bila tudi Pepe in Ángel di María.

''Kot avtomobil, ki gre milijon km''

Ronaldo tekom svoje blesteče kariere ni imel pogostih težav s poškodbami, kar je po besedah zdravnika posledica unikatnih fizičnih sposobnosti.

''Njegova postava je unikatna. Kot tisti avtomobili, ki brez težav naredijo milijon kilometrov. Ronalda poznam že 11 let, odkar je igral za Manchester. Imel je nekaj manjših poškodb in vprašal me je za nasvet,'' je razkril Noronha.

''Poleg tega, da je prijetna oseba, je športnik, ki naredi vse, da bi fizično in psihološko formo zadržal na najvišjem možnem nivoju. Od hrane in spanca, pa do fitnesa,'' je dodal priznani portugalski zdravnik.

Ronaldo je zaradi poškodbe kolena moral izpustiti začetek nove sezone španskega prvenstva. Neuradno naj bi se vrnil 10. septembra, ko bodo varovanci Zinedina Zidana gostili Osasuno. 

Nogometni superzvezdnik pa ne stavi le na svoje tole, temveč si pri okrevanju pomaga tudi s prebiranjem znanstvenih člankov.

''On je učenjak in občasno me vpraša, če je kakšen nov znanstveni članek o prehrani in drugih temah. On je vzor - izjemen,'' je pristavil Noronha.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.