Magazin > Odnosi in prosti čas
58 ogledov

Zato na poroki ne dovolite mobitelov

Poroka Thomas Stewart Photography
Ali gostje na poroki potrebujejo telefone in fotoaparate. Če vprašate fotograda Thomasa Stewarta, je odgovor jasen. "Ne!"

Fotografa Thomasa Stewarta je razjezila fotografija, ki jo je v svoj fotografski objektiv ujel na eni od porok, kjer je bil uradni fotograf. Ženin na fotografiji išče svojo nevesto, a je ne more videti, ker mu gostje ovirajo pogled s svojimi telefoni. Ta fotografija ga je spodbudila, da je na svojem Facebook profilu objavil navodila bodočim mladoporočencem in gostom na poroki. 

"Dovolj imam," je zapisal. "Mladoporočenci in gostje, bodite popolnoma odklopljeni med poročnim obredom." Kot dokaz, zakaj to ni v redu, je priložil fotografijo z gosti, ki v rokah vsi po vrsti držijo mobitele. "To je zanič!"

 Nato je napisal naslednja navodila, vsem, ki načrtujejo poročni obred:

 
1. Gosti z mobiteli, tablicami in fotoaparati smetijo fotografije. Ne znajo se umakniti s kadra in uničujejo posnetke. Zaradi njih so fotografije slabše. Fotografi na ta način ne moremo opravljati svojega dela.
2. Motijo tudi vaš pogled. Zamudili boste pomembne trenutke, ko vam bo neki iPad blokiral pogled. 
3. Fotografije gostov so običajno s****e. Oprostite, a to je resnica. Ne morete narediti dobre fotografije s svojim mobitelom, ko se nagibate iz klopi v cerkvi, da bi fotografirali osebo v gibanju. Še profesionalci imajo s tem težave. 
4. Zamislite si naslednjo poročno situacijo. Vzhičeni ste. Odločili ste se, da se za trenutek obrnete h gostom, saj ste prepričani, da delijo te lepe trenutke z vami. A kaj vidite? Ne vidite obrazov in izrazov na njih, saj so skriti za mobiteli in kamerami. Resnično sem prepričan, da si niste želeli, da bi vam poroka ostala v takšnem spominu. 

Vsled navedenega Stewart organizatorje slovesnosti poziva, naj svojim gostom sporočijo, da želijo poroko brez moderne tehnologije. Svetuje, naj na dan poroke napišejo opozorilo, da se bodo gostje tega res držali ali se posvetujejo z duhovnikom oz. matičarjem, naj to sporočilo gostom prenese pred poročnim obredom. 

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 03:00 11.november 2015.

    Sam kaj ko imaš ti tu svoj interes kot profesionalni fotograf ki rabi zaslužek. Tvoj motiv je da ne izgubiš službe.