Šport > Nogomet
17 ogledov

Olimpija z razlogom ni sedla na letalo

Nenad Protega meni, da Interblockovi mladeniči še niso zreli za tujino. (Foto: A Žurnal24 main
Nogometaši Olimpije bodo v Žilini lovili napredovanje v tretji krog kvalifikacij za Ligo prvakov. Tekma bo drevi od 20.15.

Slovenski prvak bo poskušal na povratni tekmi nadoknaditi gol zaostanka s prvega obračuna v Stožicah.

Ker je slovaški prvak v slovenski prestolnici dosegel kar štiri zadetke, bodo varovanci Rodolfa Vanolija, ki mu preglavice povzročajo številne poškodbe, bržkone morali zmagati z dvema goloma razlike.

''Zaostanek s prve tekme ni previsok, da se ga ne bi dalo izničiti na jutrišnjem obračunu v Žilini. Zavedamo se, po kaj smo prišli na Slovaško. Pripravljamo se na vse možne taktične različice in ukane, ki bi nam jih lahko priredil njihov trener Ševela. Videli smo na prvi tekmi v Ljubljani, od kod pretijo največje nevarnosti. Predvsem pa moramo bistveno izboljšati fazo obrambe, ki je v 1. polčasu na Stožicah močno šepala,'' je povedal Miha Zajc, ki meni, da ima Trenčin v obrambi kar nekaj pomanjkljivosti.

''Tudi Trenčin je precej ranljiv v obrambi. Z malce več sreče bi jim lahko zabili še četrti zadetek. Odigrati moramo potrpežljivo in taktično brezhibno tekmo, če se želimo na koncu veseliti velikega uspeha. Po vsem, kar smo doživeli na prvem dvoboju na naši zelenici, bi bil preboj v naslednji krog kvalifikacij resnično izjemen dosežek. Verjamem v soigralce, v ekipo in strokovno vodstvo, da smo zmožni s skupnimi močmi priti do želenega cilja,'' je za uradno spletno stran kluba dodal Zajc.

Po poročanju spletnega portala Ekipa24.si so se nogometaši Olimpije na Slovaško odpravili z avtobusom in na poti preživeli kar osem ur. Športni direktor Olimpije Nenad Protega je za Ekipo24 pojasnil, da so razmišljali o čarterskem poletu, vendar so ugotovili, da časovno ne bi ničesar pridobili.

''Časovno ne bi privarčevali nič časa, saj bi bilo mogoče z letalom leteli le do Ostrave. Potem bi morali še na 160 kilometrov dolgo pot do Žiline, toda slednja bi bila še kako zamudna, saj na tem delu Slovaške ni avtoceste. Ponavljam, časovno bi bili na istem. Dejstvo je takšno, da pot z letalom, ki nam je bila omogočena, ne bi bila nič boljša. Prav nasprotno,'' je za Ekipo24 povedal Protega in dodal, da je bilo za nogometaše dobro poskrbljeno.

Komentarjev 1
  • nergač 15:07 20.julij 2016.

    Ko bodo izgubili, bodo lahko rekli, da so imeli trde noge po osemurni vožnji. He he he...bog jim pomagaj, da me postavijo na laž.