Zdravje > Fitnes
92 ogledov

Zato ne glejte žalostnih filmov

Titanik Žurnal24 main
Če ste na dieti, glejte raje komedije.

“Če želite shujšati, nehajte gledati žalostne filme,” svetujejo strokovnjaki z Univerze Cornell v ZDA. Naredili so namreč raziskavo v kinematografih v sedmih različnih zveznih državah. Spremljali so porabo kokic med predvajanji filma za zahvalni dan, ko je v kinematografih največ Američanov. Ugotovili so, da so gledalci komedije v povprečju med filmom zaužili 98 gramov kokic. Če so gledali žalosten film, kjer junak umre, so v povprečju pojedli 125 gramov kokic.

Pripravite si zdrave prigrizke 

Sodeč po raziskavi, so gledalci žalostnega filma Solaris pojedli od 28 do 55 odstotkov več, kot gledalci komedije Moja velika grška poroka. “Žalostni filmi povzročajo, da jemo več. To je res,” pravi avtor raziskave Brian Wansink. Raziskovalci ugotavljajo še, da jemo med filmom vse, kar nam pride pod roko, tudi zdrave prigrizke. Njihova predhodna raziskava je pokazala, da jemo več, če imamo hrano med filmom na dosegu roke. Zato predlagajo, da si še pred filmom pripravimo hrano, ki pa naj bo zdrava in naj ne bo redilna. 

Za zdrave prigrizke je idealna sveža zelenjava, ki jo lahko narežete v obliki palčk in pomakate v doma pripravljeno omako. Primeren je korenček, zelena, kumare, paprike in podobno. Za omako lahko uporabite jogurt s česnom, gorčico, avokadovo ali skutino omako.