Magazin > Odnosi in prosti čas
196 ogledov

Zato poročni prstan nosimo na prstancu

prsti prstanec Profimedias
Odgovor na vprašanje, zakaj nosimo poročni prstan na prstancu, naj bi bil fizične narave.

Včasih so verjeli, da od prstanca do srca vodi vena, ki so jo poimenovali vena amoris (vena ljubezni). Poimenovanje se sklada s tradicijo, po kateri moški natakne ženski prstan, ki naj bi simboliziral njuno ljubezen, na prstanec. 

Kitajci imajo drugačno razlago. Prepričani so, da vsak od prstov predstavlja del posameznika. Palec naj bi predstavljal posameznikove starše, kazalec sorojence, prstanec moža ali ženo, mezinec pa otroke. Ostane tako še sredinec, ki predstavlja dotičnega posameznika. 

Preverite lahko sami

Da bi razumeli kitajsko razlago, morate storiti naslednje. Obe roki dajte predse in naj se blazinice prstov leve in desne roke dotikajo. Sredinca obrnite navznoter, tako da sta usmerjena proti vam. Sedaj lahko odkrijete romantično simboliko prstanca. 

Poskusite dati narazen palca. Uspelo vam bo. Razlog naj bi bil v tem, da se vsak otrok osamosvoji od staršev in gre na svojo samostojno pot. 

Poskusite dati narazen kazalca. Uspelo vam bo. Razlog naj bi bil v tem, da si tudi vaši sorojenci ustvarijo svoje življenje in družino. 

Poskusite dati narazen mezinca. Uspelo vam bo. Razlog naj bi bil v tem, da bodo tudi otroci nekoč zapustili gnezdo. 

Poskusite dati narazen prstanca. Ne bo vam uspelo. Razlog naj bi bil v tem, da sta si mož in žena usojena in ostaneta nerazdružljiva. Tako si to razlagajo Kitajci. Kaj menite vi?

 

 
Komentarjev 1
  • Lejla Bilković 18:17 17.julij 2016.

    Poglejte ta link: https://www.facebook.com/profile.php?id=100012671837170Toplo vam priporocam to osebo,ki mi je pomagala,ko mi je bilo v zivljenju najtezje.Imela sem velike financne tezave,dolgove iz katerih nisem videla izhoda.Z njegovo pomocjo sem se uspela vrniti ba pravo pot.Moje zivljenje ima spet smisel ...prikaži več in zato smo mu hvalezni jaz in moja druzina..Priznam bila sem zelo skepticna kar se tice teh stav,saj je veliko prevarantov v tem "poslu"in zato je resnicno tezko najti osebo,ki je iskrena in postena kot je on.Vzemite si cas in poglejte njegov profil,prepricajte se sami..Lep pozdrav!!!