Vizita za živali > Novice
28 ogledov

Zato posvojite odraslo mačko

Mačka Profimedias
Že prvi stik z živaljo v zavetišču vam bo odgovoril na vprašanja in pomisleke, kako se bo mačka obnašala, ko jo boste pripeljali domov.

Čeprav so mali mucki očarljvi, obstaja kar nekaj razlogov, zakaj bi namesto malih muckov v svoj dom spejeli odraslega mačka.

Osebnosti starejših mačk so že polno razvite, kar pomeni, da to, kar vidite, tudi dobite - za razliko od mladičkov, kjer karakter še ni tako izrazit. Prav tako veste, kako velika je, kar je še posebej pomembno za ljudi, ki nimajo velikega stanovanja. Še preden jo boste pripeljali domov, boste vedeli, kako se maček razume z otroki, psi in drugimi mački. Naposled vam bo že prvi stik z živaljo v zavetišču odgovoril na vprašanja in pomisleke, kako se bo mačka obnašala, ko jo boste pripeljali domov.

Večina starejših mačk je že cepljenih, zaradi česar boste lahko glede njihovega zdravstvenega stanja bolj pomirjeni, prihranili pa boste tudi nekaj denarja pri veterinarju. Podobno velja tudi za sterilizacijo.

Bolj mirne in bolj učljive

Odrasle mačke so bolj mirne in imajo manj težav s prehodom v nov dom. Majhne mucke rabijo na začetku več pozornosti in časa za aklimatizacijo, poleg tega pa so tudi manj občutljive in rabijo manj pozornosti za igranje kot mucki v zgodnjem obdobju svojega življenja. Ker so manj živahne, je tudi manj možnosti, da bi vam uničile oziroma poškodovale pohištvo. Strokovnjaki pa pravijo, da so starejše mačke celo bolj učljive, ker imajo večjo pozornost.

Odrasle mačke svojo potrebo manj verjetno opravljajo v stanovanju. To vam bo prihranilo kar nekaj časa pri čiščenju, ki ga boste lahko izkoristili v družbi vašega novega hišnega ljubljenčka.

Če si želite malo mucko, ne pozabite, da bo majhna ostala le kratko obdobje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.