Vizita za živali > Svetovalnica
276 ogledov

Zato psom ne smete dovoliti prenažiranja s travo

Pes   Profimedias
Nekateri psi iščejo travo, ko se slabo počutijo, ko se pojavlja pekoč občutek iz želodca, drugi tudi, ko se ne počutijo slabo.

Vprašanje: Naša psička ima enajst mesecev in ko vidi zunaj svežo travo, jo vedno je. Tudi štirikrat na dan. Všeč ji je sveža in mlada trava. In pogosto potem bruha rumeno sluz s travo. Zdaj en teden kar vsak dan enkrat, morda vmes en dan ni. Naj ji pustim, da je travo še naprej? je z njo kaj narobe? Hvala za odgovor 

Odgovarja dr. vet. med. Iris Selan, Klinika tristokosmatih

Pozdravljeni!
 
Nekateri psi iščejo travo, ko se slabo počutijo, ko se pojavlja pekoč občutek iz želodca, drugi tudi, ko se ne počutijo slabo. Načeloma prevelike količine trave niso primerne, ker se s tem še bolj razdraži želodec, velika je  možnost okužbe z zajedalci, zato jim moramo stalno prenažiranje s travo preprečiti.
 
Svetujem vam, da se s svojim veterinarjem pogovorite glede vrste in količine hrane, svetujemo več manjših obrokov na dan, pri nekaterih so potrebna tudi sredstva za zaščito želodčne sluznice.
 
Nič niste, napisali kakšno vrsto hrane imate, ali se je to morda pojavilo ob kakšni menjavi hrane, koliko obrokov imate. Velika možnost je neustrezna prehrana, ob zamenjavi, pa se stvari uredijo.