Magazin > VIP
155 ogledov

Zato se je Sašo smejal, ko ga je Karim nadiral

Sašo Šketa, Masterchef Slovenija POP-TV-2
Po tem, ko je izpadel iz šova, nam je Sašo Šketa povedal, kako je bilo, ko je Karim pokazal, da se zna tudi pošteno razjeziti.

Kako na dogajanja iz zadnje oddaje gledate zdaj, ko ste jo videli na televiziji?

Vse skupaj je bilo precej dramatično. Zdaj ko na to pogledam z malo distance, so bile kritike upravičene. Bi si pa želel, da bi bila komunikacija mogoče malo bolj umirjena. Rad imam bolj umirjeno komunikacijo, mehkejše in lepe besede. S strani sodnikov je bilo vse okej.

Zdelo se je, da si kritik niste gnali k srcu …

Če so konstruktivne kritike, jih imam zelo rad. Kritika je edina stvar, zaradi katere lahko človek napreduje. Tukaj pa je bila edina stvar, da je bilo mastno … Ni bilo nič takšnega. Je pa res, da če bi bila možnost, da krožnikov ne bi nesel pred sodnike, jih ne bi, ker je bila res katastrofa.

V eni od oddaj ste rekli, da se vam zdi, da vas ima Alma na piio …

Ja v zadnjih dveh, treh oddajah sem dobil ta občutek. Rekli so, da nisem nič pokazal. Nekajkrat mogoče res ne, a vem, da sem dostavil tudi krožnike, ki so jim bili všeč. Bilo je par dobrih krožnikov, ki so jih pohvalili, zato me je presenetilo, ko so rekli, da nisem še nič pokazal. Se mi zdi, kot da so pozabili na to, da so se bolj fokusirali na slabo kot na dobro.

Kot je razvidno iz družbenih omrežij, so gledalci mnenja, da ste bili s svojim odnosom malce predrzni. Kako to komentirate?

Se strinjam. Sem takšen, da načeloma vedno povem, kar si mislim. Če bi lahko pisno odgovoril na reakcije sodnikov, bi veliko bolj mirno odgovoril, tukaj pa so bila prisotna čustva. Iz tega vidika se strinjam. Ni se mi zdelo nespoštljivo do ljudi in do profesionalcev, ampak kot medosebni odnos.

Zmotilo jih je tudi, ko ste sotekmovalcem pomahali. To je zmotilo tudi Karima.

(smeh) Tisto je bilo vzeto iz konteksta. Pač pomahal sem. So mi pa celo življenje govorili, da je bolje ostati tiho, če nimaš povedati kaj pametnega. In sem raje ostal tiho in sem se smehljal. Smejal sem se svoji situaciji, ne sodnikom, čeprav je mogoče delovalo, kot da se iz njih norčujem. Vmes sem razmišljal, kaj se dogaja, kakšna scena je to. Malo sem za naprej razmišljal, kako bo to izpadlo na televiziji, ker mi je jasno, da morajo narediti tako, da bo gledljivo.

Si komentarje gledalcev ženete k srcu?

Rekel sem si, da jih ne bom bral, potem pa sem danes prebral vse, od prvega do zadnjega. Načeloma si jih ne ženem k srcu. Žal mi je, da se ljudje tako odzovejo. Ni pa tako, da bi me prizadelo. Če pa gledam sebe, jih razumem, ker tudi s prijatelji kritiziramo. Vse okej.

Iztok je rekel, da je Salome dobro izkoristila karto žrtve. Kaj pravite vi?

Salome me je pozitivno presenetila. Na začetku je izpadlo, da nihče noče z njo kuhati, ampak ni bilo tako. Mi je nismo poznali, nismo vedeli, kako dobro ona kuha. Skozi tekmovanje pa se je izkazalo, da je zelo v redu in koliko ji pomeni ta šov, ker se lahko dokaže kot kuharica. Jaz ji iskreno privoščim vse najboljše in da bi ji uspelo v življenju kar se tega tiče. 

Komentarjev 1
  • Fulmmer 14:53 21.maj 2017.

    Sašo Šketa je Damjan Murko na kulinaričnem področju.....