Zdravje > Fitnes
41 ogledov

Zato z dietami pridobivate kilograme

Zdrava hrana Profimedias
Ponavljanje diet možgani interpretirajo kot začasne intervale lakote in poskrbijo, da telo začne shranjevati več maščobe za prihodnje pomanjkanje.

Ponavljanje diet lahko vodi v pridobivanje kilogramov, saj možgani diete interpretirajo kot kratke intervale lakote in poskrbijo, da telo začne shranjevati več maščobe za prihodnje pomanjkanje, je pokazala raziskava, ki je bila objavljena v reviji Evolution, Medicine and Public Health.

Raziskava, ki je temeljila na opazovanju ptic in drugih živali, tako pojasnjuje, zakaj ljudje, ki se odločajo za nizkokalorične diete, zaužijejo več hrane, ko niso več na dieti. Po drugi strani pa možgani ljudi, ki niso na dietah, vedo, da so zaloge hrane zanesljive in zato njihovo telo ne shranjuje toliko maščobe.

Povprečje pridobljene telesne mase

Živali v raziskavi so se na nevarnost pomanjkanja hrane odzvale s pridobivanje telesne teže. Prav to je tudi razlog, da so vrtne ptice debelejše v zimskem času, ko je semena in žuželke, s katerimi se prehranjujejo, težko najti.

"Presenetljivo, naš model predvideva, da je povprečje pridobljenih telesne mase ljudi, ki so na dietah višje od tistih, ki niso na dietah," je dejal vodja raziskave Andrew Higginson.

Komentarjev 1
  • ode 21:48 11.februar 2017.

    Z dijeto se ne da shujšati. Treba je jesti vse od kraja, redno in v manjših količinah in ob redni telesni aktivnosti.