Zdravje > Aktualno
11 ogledov

Zavarovala bi napad psa

Nevaren pes Shutterstock
Ravno pri zvarovanju odgovornosti so razlike med zavarovalnicami največje.

Slišala sem, da obstajajo zavarovanja o odgovornosti. Zanima me, kako se lahko zavarujem, če na primer moj pes steče na cesto in naredi prometno nesrečo, če morda koga napade, če naredim sama prometno nesrečo s kolesom, ... Koliko takšno zavarovanje stane?

Odgovarja Jure Mravlja, direktor podjetja za zavarovalno zastopanje Alfa Lupus.

"Zavarovanje splošne odgovornosti lahko sklenete individualno pri večini zavarovalnic. Praviloma se ta zavarovanja sklepajo v paketu stanovanjskih zavarovanj, kar je tudi najugodneje. Opozoriti moram, da so ravno pri tem zavarovanju razlike od zavarovalnice do zavarovalnice največje. Pozorni bodite na višino krtij, lokalne omejitve in na izključitve, ki so najpogostejše pri živalih. Psi različnih pasem so namreč lahko izključeni iz kritja. Opozarjam pa, da govorimo o splošni odgovornosti, ki ne zajema vaših profesionalnih dejavnosti kot so poklic, šport in podobno. Za konec naj opozorim, da zavarovanje odgovornosti ne pomeni avtomatičnega izplačila odškodnine odškodovancu. Zavarovanje krije upravičene odškodninske zahtevke do višine zavarovalne vsote in obrambo pred neupravičenimi odškodninskimi zahtevki."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.