Šport
24 ogledov

Zavec na pogled izgleda večji od Thurmana

Dejan Zavec Nino Verdnk
Slovenski boksar Dejan Zavec, ki je v nedeljo z ožjo ekipo prispel v New York, je pred dvobojem v velterski kategoriji po različici WBO z Američanom Keithom Thurmanom v Brooklynu opravil trening za novinarje in samozavestno izjavil, da zanj v soboto šteje le zmaga.

"Zame je popolnoma nepomembno koliko rund bo trajal dvoboj. Osebno sem pripravljen na 12 ali več rund. Zato sem delal in garal. Vse kar bo hitreje bo izjemno darilo. Vse kar bo po točkah, bo pomenilo veliko zmago. O taktiki se bom odločal v samem ringu, kajti tudi nasprotnik ima želje. Edino, kar me zanima, je zmaga in vse bom storil za njo," je dejal slovenski šampion.

Novinarjem se je v boksarski telovadnici Gleason's v Brooklynu pod brooklynskim in manhattanskim mostom, kjer so nekoč trenirala slavna imena od Mike Tysona do Mohameda Alija, predstavil tudi Zavčev 24-letni nasprotnik Thurman. "Skušal ga bom presenetiti z močjo, ker ima več izkušenj z 12 rundami. To je zame prvi dvoboj za 12 rund," je dejal Thurman, ki se prav tako kot Ptujčan prvič predstavlja v New Yorku.

Zavec je zagotovil, da je dobro pripravljen, časovna razlika pa mu ne dela preglavic. V New Yorku ima vse kar potrebuje za pripravo na dvoboj, ki bo za slovenske gledalce v zgodnjih jutranjih urah. Niti najmanj se ne obremenjuje z dejstvom, da bo nasprotnik nastopil pred domačo publiko v dvorani Barclays center, ki sprejme 19.000 gledalcev.

Kondicijski trener Tomi Jagarinec je potrdil dobro pripravljenost slovenskega boksarja. Telesne priprave na sobotni dvoboj so trajale štiri mesece, sedaj pa gre le še za mentalno pripravo in "tisti najbolj zoprn del", kar je tehtanje. Tehtnica ne sme pokazati čez 147 funtov oziroma 68,68 kilograma, sicer je boksar vnaprej izgubil dvoboj.

Na vprašanje, kako je najbolje shujšati do prave teže, je Jagarinec v šali odgovoril, da je najpomembneje zapreti usta. "V času dvoboja se bo nekaj kilogramov vrnilo nazaj," je dejal in povedal, da Zavec sedaj v New Yorku trenira dvakrat na dan po uro in pol, kar je predvsem namenjeno kurjenju kilogramov. Tudi Zavec je nakazal pomen pritiska tehtnice, ko je dejal, da bo uspeh na petkovem tehtanju zanj pomenil prvo zmago.

Na vprašanje ameriških novinarjev ali se počuti fizično močnejšega od nasprotnika, je Zavec odvrnil, da to ni pomembno, ampak je pomembno kar imaš v srcu. "Tudi sam sem večkrat stopil v ring z večjimi in težjimi nasprotniki, pa sem zmagal," je povedal. Kljub temu, da je Thurman uradno višji za devet centimetrov pa Zavec na pogled deluje "večji".

Kot svojo prednost Slovenec med drugim poudarja izkušnje. "Ne bodo pa odločale le izkušnje, ampak tudi telesna pripravljenost, ki je maksimalna," je dejal in dodal, da bo zelo pomembna tudi zbranost. Zavec sicer nasprotnika nikakor ne podcenjuje. "Za vsakim od nas, ki pridemo v ring je veliko dela, veliko pogumnih trenutkov, veliko požrtvovalnosti in razdajanja. To je tisto, kar cenim pri nasprotniku, ker brez treninga, trpljenja in odrekanja ne bi prišel v ring."

"Sem mlad in se šele vzpenjam. Moram pokazati dobro predstavo za ameriško in svetovno javnost. Domača dvorana bo zame prednost, ker on prihaja iz tujine," pa je dejal Thurman, ki je bil sicer poln hvale na račun nasprotnika. "Videli bomo, kaj bo. Vem, da je zelo dober borec. Čeprav je star 36 let, je še vedno v izjemni formi in kondiciji in ima veliko srce. Številni mi pravijo, da je eden najbolj prijateljskih boksarjev. Ima dober značaj in ima rad ta šport, zato se dvoboja veselim," je o slovenskem Mr. Simpatikusu dejal Thurman.

Danes bo v New Yorku potekala še zadnja novinarska konferenca pred sobotnim boksarskim praznikom, ko bo v dvorani Barclays center na sporedu deset dvobojev. Zavec in Thurman se bosta pomerila, kot predzadnja. Tehtanje pred dvobojem bo na sporedu v petek ob 19. uri po slovenskem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.