Šport
13 ogledov

Zavec na zmago brez taktiziranja

dejan zavec Sport club M
Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec se bo 19. oktobra v Leipzigu pomeril s francoskim šampionom Sebastienom Alliasom.

''Tako dobro se v zadnjih štirih letih nisem počutil. Brez vsake poškodbe. Popolnoma sem fit in pripravljen na borbo,'' je za uvod povedal slovenski boksarski kralj Dejan Zavec.

Nekdanji svetovni prvak v velterski kategoriji oziroma prvi in edini Slovenec, ki se je okitil s titulo svetovnega profesionalnega boksarskega prvaka je na zaključnih pripravah v nemškem Magdeburgu. Tja se je vrnil po preživetem vikendu v domačem krogu, kjer je so praznovali rojstni dan hčerke Ivone. V Leipzigu bo 19. oktobra ponovno stopil v ring, kjer se bo pomeril s francoskim šampionom Sebastienom Alliasom.

V pričakovanju zmage

Francoskega boksarja, čeprav je Dejan favorit v tem dvoboju, ne podcenjuje: ''Bil bi neiskren, če ne bi pričakoval zmage. Zavedam se tudi, da sem favorit v tem dvoboju, čeprav je Francoz že marsikomu prekrižal račune in pokazal zobe. Toda to je zame prava preizkušnja za novo pot na vrh. Ameriški porazi so pozabljeni in iz njih sem se veliko naučil,'' je dejal Mr. Simpatikus in odločno dodal: ''Poizkusil bom vrniti naslov najboljšega!''

S trenerjem Dirkom Dzemskim sta zadnji mesec trdo garala. Najprej na Ptuju, kjer se je skupaj s klubskim kolegom Robertom Stieglitzem, ki se bo istega dne boril na naslov svetovnega prvaka v super srednji kategoriji po verziji WBO, nato pa v matični bazi v Magdeburgu. Tudi trener je izredno zadovoljen z Dejanovo pripravljenostjo.

dejan zavec Dirk Dzemski | Avtor: Sport club M Sport club M
''Odlično je treniral. Teh nekaj pred dvobojem bomo porabili za finese in tehnično dodelavo. Pričakujem zmago, saj si bi z njo ponovno odrl pot k vrhu. Kolikor ga poznam, je Dejan izredno zagnan borec in ne bo popustil preden ne uresniči svojih obljub. Vsi smo z njim in tako realno pričakujemo novo zmago,'' je zaključil Zavčev trener, Dirk Dzemski.

Cilji so jasni, potrebna le realizacija

Slovenska jeklena pest, ki je trenutno na 11. mestu svetovne lestvice IBF želi čim prej na vrh, ki ga je že osvojil. Kot sam pravi, pot ne bo lahka, toda vredno je poizkusiti. Volje mu ne manjka, kar je bilo čutiti tudi v pogovoru z njim. Dejan ne za konec dodal: ''Stopničko po stopničko. Že ta borba bo velik pokazatelj. Francoz boksa izredno napadalno, toda to me ne moti. Na zmago grem od prve minute, brez kakšnega pretiranega taktiziranja. Moji cilji in želje so znani, potreba je le realizacija.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.