Šport
76 ogledov

Zavec poškodovan v tretji rundi

Dejan Zavec, Erislandy Lara Reševalni pas/Twitter
Dejan Zavec je tretjič nastopil v ZDA in doživel tudi tretji poraz, skupno pa četrtega. Tokratni dvoboj za svetovnega prvaka v supervelterski kategoriji po verzijah WBA in IBO se je končal s tehničnim knock outom.

Slovenski boksar Dejan Zavec je v Hialeahu na Floridi vknjižil svoj četrti poraz v karieri. S tehničnim knock outom (TKO) ga je v 3. rundi supervelterske kategorije premagal Kubanec Erislandy Lara, ki je tako zadržal naslova prvaka WBA in IBO.

Dvoboj se je začel celo predčasno, saj so imeli organizatorji težave z vremenom. Borba je potekala na prostem, dež pa je nekoliko spremenil načrte. Ko so počistili ring, so se tako hitro odločili za izvedbo dvoboja med Zavcem in Laro. Dvoboj, ki naj bi se predvidoma začel ob tretji uri po srednjeevropskem času, je bil tako končan že nekoliko prej.

Devetintridesetletni boksar je bil sicer v prvi rundi še nekako enakovreden Kubancu, presenetil ga je le direkt s Kubančevo močnejšo levico. Še v večjih težavah se je Zavec znašel v samem zaključku druge runde, ko ga je Lara znova zadel z levim direktom, ki je pošteno pretresel Slovenca. Tega je rešila ura.

A vsega je bilo konec v 41. sekundi tretje runde. Po novem naletu Lare je Zavec sodniku potožil nad poškodbo in se obrnil proč od Kubanca, ta pa mu je nekoliko nešportno poslal še dva udarca v glavo. Sodnik je nato prekinil dvoboj in Lara si je nadel pasova za svetovnega prvaka po verzijah WBA in IBO. Zavcu je pomagal zdravnik, izgledalo je, da gre za poškodbo desne rame. Po dvoboju je slovenski boksar dejal, da mu je udarec v vrat povzročil krče v ramenu.

Še vedno ima pas

V ZDA živeči Kubanec Lara je doslej boksal 26-krat, zdaj ima 22 zmag, 13 s KO, dva neodločena rezultata in dva poraza. Zavec je v svojih 39 dvobojih doslej dosegel 35 zmag, od tega 19 s KO, en dvoboj se je končal neodločeno, tokrat je zabeležil četrti poraz. Ptujčan je kljub temu ostal prvak po verziji WBF, saj vodstvo tekmovanja ni pristopilo k pogajanjem okoli združevanja pasov. Zaradi tega bo bržkone v karieri boksal vsaj še enkrat.

Zavec je sicer pred dvobojem napovedoval, da se zaveda enega svojih najtežjih dvobojev v karieri. Želel je dokazati, da je na ravni sedem let mlajšega nasprotnika, a je Kubanec že v tretji rundi končal njegove sanje o uspehu v Meki boksa - ZDA.

Komentarjev 4
  • h3o 10:16 26.november 2015.

    to delajo zaradi denarja..

  • matermila 07:55 26.november 2015.

    Vzrok porazu bo verjetno predčasni začetek,oz.dež.

  • Avatar olor
    olor 07:28 26.november 2015.

    Škoda za Dejana, bolje da gre v penzijo. Nasprotnik je mlajši in dosti boljši.