Šport
10 ogledov

Zavec v sedmi rundi dokončno strl Hafnerja

Dejan Zavec Ferenc Hafner WBO boks
1/5
Marko Vanovsek
Dejan Zavec je nocoj znova navdušil domače občinstvo. V polni dvorani Tabor, dvoboj si je ogledalo preko 3000 gledalcev, je vseskozi imel pobudo v ringu, na koncu pa slavil zmago nad Madžarom Ferencom Hafnerjem s tehničnim knock-outom v sedmi rundi.

Slovenski boksar Dejan Zavec (34 zmag, 18 s KO, 3 porazi) je danes v mariborski dvorani Tabor v dvoboju supervelterske kategorije (do 69,85) premagal Madžara Ferenca Hafnerja (23 zmag, 12 s KO, 6 porazov). V dvoboju za evropskega prvaka po verziji WBO je bil Zavec boljši vso borbo, na koncu je predčasno zmago s tehničnim KO slavil v 7. rundi. Nasprotnik se je sicer izkazal kot žilav, saj se je zamajal že v peti rundi, potem pa je po drugem resnejšem napadu v sedmi rundi glavni sodnik Ištvan Kovač borbo prekinil.

Zavec je dvoboj dobro začel, že v prvi rundi nanizal nekaj močnih udarcev, predvsem direktov v glavo nasprotnika. Hafner je na drugi strani stavil na levi kroše, a velikokrat ni zadel cilja. Ptujčan je s preizkušeno taktiko nadaljeval tudi v drugi rundi, Madžar pa se ni pustil. Še naprej je iskal svojo priložnost, Zavca večkrat potisnil v vrvi, a do končnih udarcev ni prišel.

Provokacije ga niso iztirile

Tudi v tretji rundi je bil domači boksar spet prepričljivejši, več udarcev je našlo svoj cilj. Kljub podrejenemu položaju pa je bil Hafner še vedno odločen, da ostane v borbi. V četrti rundi je Madžar začel s provokacijami, Zavca je pričel pozivati k boju, a slovenski šampion ni nasedel. Držal se je svoje taktike, izkoriščal priložnosti, ki jih je Hafner nudil s spuščanjem rok in še naprej ciljal glavo.

V peti rundi se je scenarij ponovil, Zavec pa je vztrajal pri taktiki, ki se mu je obrestovala. V šesti rundi so Hafnerjeve noge postajale vse mehkejše. Čeprav sta se oba borca nekoliko bolj zatekla k taktiki in čakala drug drugega, je Zavec poskušal z napadanjem celo tako močno, da je sodnik za nekaj trenutkov borbo prekinil in Ptujčanov tabor opozoril o nedovoljenih udarcih.

Za Madžara usoden levi kroše

V sedmi rundi je Zavec končno zlomil odpor žilavega gosta. Ob bučnem navijanju dvorane je nadaljeval močne serije zaporednih udarcev in na polovici nasprotnika prvič prisilil k prisilnemu počepu. Ko se je nekoliko nadihal ob štetju sodnika, je Madžar še poskušal z dvignjenimi rokami. Le nekaj sekund kasneje pa je moral dokončno podpisati kapitulacijo. Zavec je posegel k levemu krošeju, nasprotnika dobro zadel nekoliko nad pasom, Hafner je počepnil, sodnik pa razglasil konec dvoboja in s tem predčasno zmago za Ptujčana.

Komentarjev 1