Šport > Nogomet
62 ogledov

Haložane pokopal bivši soigralec

Zavrč Koper NK Zavrč/Facebook
V zadnji tekmi 27. kola državnega prvenstva je Luka Koper v gosteh premagala Zavrč (1:3) in z devetega skočila na šesto mesto.

Gledalci v završkem športnem parku so v zadnji tekmi 27. kola lahko pozdravili nekaj še do jeseni svojih ljubljencev, ki so se pozimi preselili v Koper. Prav nekdanji Zavrčan Toni Datković je bil na koncu junak tekme, ko je dvakrat zadel že v prvem polčasu. Hrvat je sicer zadel prvič po lanskem marcu, ko je v dresu Zavrča zabil Kopru. Primorci so prvič igrali pod vodstvom Milana Obradovića, pomočnika Slavka Matića v Zavrču in nato še v Kopru, ki je samostojno vodenje začel na najboljši možen način.

Prvi trije streli na tekmi so leteli proti gostujočemu golu, naslednji pa proti završkemu in še ta je končal v njem. Leo Štulac je z leve strani izvedel prosti strel, najvišje pa je skočil Datković, še jeseni igralec Zavrča, in premagal nemočnega Marka Ranilovića. Datković je skorajda ponovil vajo šest minut kasneje. Koprčani so spet imeli prosti strel po prekršku, tokrat je bil podajalec Luka Leko, Hrvat v koprskem dresu je skočil najvišje in zadel za 2:0. Datković je nazadnje prvoligaški gol dosegel marca lani v dresu Zavrča, zadel pa je proti Kopru.

Koper je drugi polčas začel s strelom Luke Leka, Zavrč pa je v 52. izpeljal dobro akcijo, ki jo je zaključil Stanislav Šanenko. V 59. pa nov gol za hrbtom Ranilovića. Koprčani so izpeljali hiter protinapad, Ruben Belima pa je s pomočjo vratnice povišal na 3:0.

Domači so naslednjič streljali v 67. minuti, ko je sprožil Sebastijan Antić, Vjekoslav Tomić pa je bil na mestu. Kanček upanja je za domačine posijal v 77. minuti, ko je Luka Batur dobil rdeč karton, v 81. minuti pa je znižal Francesco Tahiraj. Završki rezervist se je po podaji Veljka Batrovića sam znašel pred Tomićem, ta mu je prvi strel ubranil, v drugo pa je Tahiraj zadel.

Zavrč je do konca tekme skušal zadeti vsaj še enkrat, a kaj več kot strela z glavo iz zahtevnega položaja Leka niso zmogli.

Prva liga TS, 27. kolo:

Zavrč - Luka Koper 1:3 (0:2)
Tahiraj 81.; Datković 19., 26., Belima 59.
RK Batur (Koper) 77.
 
Krka - Olimpija 0:2 (0:1)
Radović 21., Eleke 60.
 
Gorica - Maribor 0:2 (0:0)
Mendy 59., 70.
 
Rudar Velenje - Celje 2:0 (1:0)
Eterović 28./11m, 80./11m
RK: Vrhovec (Celje) 80.
 
Domžale - Krško 2:3 (0:1)
Alvir 77., Mance 84.; Poljanec 41., 48., Volarič 65.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.