Šport > Nogomet
94 ogledov

Zavrč po preobratu do zmage

Zavrč Simon Maljevac
Nogometaši Zavrča so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali novomeško Krko z 2:1 (0:1).

Zavrčani so popravili vtis zaključka jesenskega dela sezone. Potem ko so v zadnjih devetih krogih dosegli le eno zmago, so na deseti tekmi zapovrstjo dodali drugo, prvo po zadnjih petih obračunih. Ob tem so prvič v sezoni premagali Novomeščane.

Ti so povedli že iz prve priložnosti. V peti minuti je Josip Fuček izvedel kot, Denis Mojstrović pa je povsem osamljen z glavo zadel za vodstvo Dolenjcev, ki so ga zadržali do konca polčasa, čeprav so imeli več od igre domači. Med drugim je v 20. minuti Dejan Glavica poskusil v kazenskem prostoru, izkazal pa se je Miodrag Mitrović. Nevarnih strelov sicer ni bilo veliko, Mitrović pa je imel nekaj težav po poskusu Alberta Riere v 43. minuti, a je žogo še pravočasno ustavil.

Uvod drugega polčasa je bil zelo živahen. Takoj po začetku drugega polčasa so imeli domači na voljo enajstmetrovko po prekršku Luke Bogdana nad Josipom Golubarjem, a je Rieri Mitrović obranil strel z bele točke in nato še poskus Francescu Tahiraju, ki je prišel do odbite žoge. Filip Dangubić je malce zatem na drugi strani meril le malce premalo natančno, v 55. minuti pa je Matija Kovačić obranil še strel Nane Welbecka iz bližine. Priložnosti so si sledile ena za drugo, v 62. minuti pa je Riera s prostega strela s 25 metrov zadel prečko.

V 76. minuti pa so domači izenačili, in sicer po zaslugi avtogola Alena Vučkića, ki je ob izbijanju žoge pred Patrikom Tuđanom zadel lastno mrežo. V 83. minuti je Kovačić obranil nevaren strel Welbecka s približno 20 metrov, v 85. minuti pa so domači povedli. Strelec je bil Tahiraj, ki je v prazno mrežo pospravil žogo po strelu oziroma podaji Tuđana.

Prva liga Telekom Slovenije, 22. kolo:

Zavrč : Krka  2:1 (0:1)
Vučkić 76./ag, Tahiraj 84.; Mojstrović 5.

Sobota:
Celje - Gorica
Domžale - Rudar
Krško - Olimpija

Nedelja:
Luka Koper - Maribor

Lestvica:
1. Olimpija 46 (-1)
2. Maribor 40 (-1)
3. Domžale 35 (-1)
4. Gorica 34 (-1)
5. Zavrč 30
6. Luka Koper 22 (-1)
7. Rudar 22 (-1)
8. Krka 22
9. Celje 22 (-1)
10. Krško 16 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.