Šport
25 ogledov

Zavrnili Rossijevo pritožbo

rossi marquez EPA
Mednarodno športno razsodišče v Lozani ni ugodilo pritožbi italijanskega zvezdnika motociklizma Valentina Rossija.

Večkratni svetovni prvak in vodilni dirkač v svetovnem prvenstvu razreda motoGP se je pritožil na odločitev vodstva tekmovanja, ki ga je zaradi incidenta na dirki v Maleziji kaznovalo s kazenskimi točkami in startom z zadnjega mesta na zadnji dirki sezone.

Incident v šestem krogu dirke v Sepangu, kjer je Valentino Rossi oviral Španca Marca Marqueza in z zapiranjem ter tudi s sunkom z nogo povzročil njegov odstop, je po odločitvi vodstva tekmovanja prinesel kazen v obliki treh kazenskih točk.

Ker je imel Italijan eno že od prej, bo po pravilih naslednjo dirko začel z zadnjega mesta. Naslednja dirka pa je obenem tudi zadnja v sezoni in odločilna v boju za naslov prvaka, kjer ima Rossi sedem točk naskoka pred moštvenim tekmecem in sotekmovalcem Jorgejem Lorenzom. Dirka v Valencii je na sporedu v nedeljo, 8. novembra.

Rossi je zahteval, da Cas kazen zmanjša na eno kazensko točko ali jo izniči, kar bi pomenilo, da v Valencii ne bi startal z zadnjega mesta, temveč s tistega, ki bi ga dosegel v kvalifikacija

 

Komentarjev 12
  • jons 00:44 06.november 2015.

    macola dobro povedano, nekateri res "obvladajo" vse od politike do motociklizma.popi si mogoče videl kaj je Marquez pred tem počel Rossiju? Drsel je proti njemu, se naslanjal nanj, ga izrival s steze in to pri velikih hitrostih.

  • macola 17:59 05.november 2015.

    supreme....tipični primer "razgledanega" lorenzo fena....

  • macola 17:57 05.november 2015.

    "Medvedek Popi"....si kdaj vozil motor???? Sredi ovinka...se "odriniti" od drugega motorja??? Znanstvena fantastika....si šprical fiziko? Rossi je dvignil nogo...kdo jo ne bi, če se ti model t glavo uleže nanjo! Potem pa poglej naklon kretenskega mulca in ko dodaš neidealno ...prikaži več linijo...ne moreš ostati na dveh kolesih! Najbolj so pametni tisti "forenziki", ki sploh še niso sedeli na motorju...pred tv pa "obvladajo" vse tehnike vožnje....a ne....