Svet
1 ogledov

Zbežala iz hiše in umrla

Seizmograf Shutterstock
Mehiko je stresel potres magnitude 6,3. V nekem rudniku je prišlo do eksplozije.

Geološka služba ZDA poroča, da so se tla zatresla zgodaj zjutraj pred šesto uro po krajevnem času v državi Veracruz. Epicenter potresa je bil v globini 95 kilometrov pod zemljo in 19 kilometrov od mesta Juan Rodriguez Clara, kar je 418 kilometrov jugovzhodno od prestolnice Ciudad de Mexico.

V zvezni državi Oaxaca na jugu države je umrla 75-letna ženska, ki je pred potresom bežala iz hiše. V istoimenskem glavnem mestu zvezne države se je med begom iz bolnišnice poškodovala ženska z otrokom. V mestu so izpraznili hotele in druge zgradbe. V mestih Tuxtepec in Loma Bonita se je podrlo nekaj zidov in stropov zgradb. V rudniku San Jose del Progreso je prišlo do eksplozije, vendar so vse rudarje pravočasno evakuirali.

Tresenje čutili tudi v prestolnici

Čeprav v prestolnici ni bilo škode ali ranjenih, pa so potres čutili tudi tam in ljudje so se evakuirali iz zgradb. Ciudad de Mexico je leta 1985 prizadel potres moči 8,1. stopnje po Richterjevi lestvici, ki je terjal na tisoče žrtev in podrl več zgradb, čeprav je bil epicenter blizu obale Tihega oceana.

Nacionalni koordinator civilne zaščite Luis Felipe Puente je za mehiško nacionalno televizijo povedal, da so na poslopjih po državi po tokratnem potresu zaznali le manjšo škodo. Jedrska elektrarna Laguna Verde ni utrpela poškodb in dela normalno naprej. Tudi naftne ploščadi v Mehiškem zalivu niso poškodovane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.