Slovenija
30 ogledov

Klemenčič nad imenovanje Sedeja

slovenija 22.03.2012 Goran Klemencic, novinarska konferenca Komisije za preprece Saša Despot
Sporno. Komisija bo preverila, ali je šlo pri imenovanju za navzkrižje interesov in kršitev integritete.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) bo sprožila postopek glede imenovanja Marjana Sedeja za direktorja Lekarne Ljubljana, saj meni, da bi lahko v tem primeru šlo za navzkrižje interesov in kršitev integritete, "posebno v luči ugotovitev glede podjetja KLM".

Spomnimo, mestni svet, v katerem ima večino Lista Zorana Jankovića, je v ponedeljek dal soglasje k imenovanju Sedeja za naslednika Marka Jakliča. Ker je Sedej 12,5-odstotni lastnik podjetja KLM naložbe, v katerem je večinski lastnik prav Janković, je mestna opozicija opozarjala na navzkrižje interesov, a jo je Jankovićeva večina preglasovala. Poleg tega je v poročilu KPK o premoženjskem stanju funkcionarjev zapisano, da je prav podjetje KLM sodelovalo v verigi, v kateri je denar od Grepa, ki je gradil Stožice, prišel na Jankovićev osebni račun.

Na seji je Anže Logar iz SDS izpostavil, da podjetje Trgoavto Koper od leta 2009, ko ga je vodil Sedej, zaposlenim ni plačevalo potnih stroškov. Prav zaradi izčrpavanja tega podjetja naj bi bil tudi v kriminalistični preiskavi, uradne odgovore glede tega pa še čakamo.

Komentarjev 5
  • KLOBO 13:25 16.januar 2013.

    KLEMENČIĆ, IMAŠ ŠANSE DA POSTANEŠ NAJVEČJI FRAJER V DRŽAVI. PO NAVODILIH STRICEV SI ONESPOSOBIL JANŠO, SEVEDA S KOLETERALNO ŠKODO ŽRTVOVANEGA JANKOVIĆA, KI PA TE JE NATEGNIL KOT MLADEGA MAJMUNA, SAJ SE JE DAL LE KUR...AC ZAMRZNITI, NJEGOVI PARKLJI IN GOBEC ...prikaži več PA ŠE KAKO FUNKCIONIRA NAPREJ, SAJ SI BO PRED DOKONČNIM PROPADOM PREJ ZAŠČITIL S SVOJIMI PODREPNIKI IN RITOLIZNIKA. PRVA POTEZA SEDEJ V LEKARNO , BRATUŠKA-NJEGOVA SLEPA PODPORNICA NA ČELO PS, DRUGE POTEZE PA ŠE SLEDIJO. JANKOVIĆ PA BO ŠEL MED STRICE , KI ŽE DELUJEJO V OZADJU IN ŠE NAPREJ PODTALNO DELOVAL IN IMEL VSE NITI V SVOJIH ROKAH.

  • francek 08:39 16.januar 2013.

    KPK kdaj se boste lotili tajkunov in pa tistih, ki so dajali tovarišijske nepovratne kredite, ti so zagonili milijarde, vi se pa ukvarjate z drobižem, zakaj že?

  • Mani 07:21 16.januar 2013.

    KLEMENČIČ CAR in kapo dol pred KPK!!!