Zdravje > Aktualno
54 ogledov

Zbira se za peti CTG aparat

predaja čeka Saša Despot
Od danes dalje je Porodnišnica Ljubljana bogatejša za nov CTG aparat, s katerim med porodom spremljajo stanje ploda in nosečnice.

“Žalostno je, da ne moremo sami slediti razvoju in moramo skrbeti za dodatne vire financiranja,” je danes ob donaciji NLB za nakup nove CTG naprave dejal generalni direktor ljubljanskega Kliničnega centra (UKC) Simon Vrhunec.

Sicer je vesel, da še vedno obstajajo ljudje in podjetja, ki jim pomagajo. Danes so v Porodnišnici Ljubljana s strani NLB prejeli donacijo v višini 13.500 evrov za nakup CTG naprave, s kateri med porodom spremljajo stanje ploda in nosečnice.

Zbira se za petega

Akcija zbiranja sredstev za nakup nujnih CTG naprav traja od decembra, danes so v porodnišnici prejeli sredstva za četrti aparat. Tako imajo zdaj na voljo tri nove CTG aparate za spremljanje poroda enojčkov in enega za spremljenje poroda dvojčkov. “Hvala, ker skrbite za naše otroke,”  je ob predaji donacije dejal predsednik uprave NLB Janko Medja. Hkrati v NLB z današnjim dnem začenjajo posebno akcijo, v okviru katere bodo v sklad Ultrazvočnega društva za nakup še ene CTG naprave prispevali po en evro od vsake do konca aprila izdane NLB MasterCard ali NLB Maestro brezstične kartice z lastnim motivom uporabnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.