Magazin > Odnosi in prosti čas
45 ogledov

Zbirali bodo zimskega zmagovalca

Pasja razstava Katja Vogrinec
Ta konec tedna si v Celju lahko ogledate mednarodno razstavo psov, kjer bo veliko tudi izjemno redkih pasem. Med drugim tudi kanarski pes, lundehund, romunski ovčar mioritik, mali brabancon, šikoku, lapinporokoira, hokkaido, schapendoes, modri gaskonjski baset.

Danes in jutri bo v hali K Celjskega sejma potekal že tradicionalni kinološki dogodek, odvijali se bosta mednarodni razstavi psov vseh pasem CACIB CELJE 2015 in WINTER WINNER 2015.

Sodnikom in obiskovalcem se bo danes predstavilo 580, v nedeljo pa 533 psov. Od tega bo 157 različnih pasem z lastniki iz 17-ih držav. Največ iz Slovenije, Italije, Avstrije in Hrvaške, pa tudi iz bolj oddaljenih dežel, denimo iz držav Skandinavije in iz Združenih držav Amerike.

Pri nas jih ne vidimo

"Prijavljeni so tudi številni zastopniki redkejših pasem, ki jih pri nas ne vidimo na ulicah: opičji pinč, pikardijski ptičar, kanarski pes, lundehund, romunski ovčar mioritik, mali brabancon, šikoku, lapinporokoira, hokkaido, schapendoes, modri gaskonjski baset," sporočajo s kinološke zveze Slovenije. Od bolj znanih pasem pa bo mogoče videti največ buldogov, bullmastiffov, avstralskih ovčarjev, borderskih ovčarjev, čov-čovov, zlatih prinašalcev, labradorcev, kavalirjev, papillonov , rodezijskih grebenarjev, huskyjev, najbolj množično bo zastopana pasma mali angleški hrt. Lepo je tudi število prijavljenih predstavnikov pasme kraški ovčar, edine slovenske avtohtone pasme.

Prireditvi se bosta oba dneva pričeli z otvoritvijo ob 9.30 uri in se zaključili z izborom najlepših psov razstave ob 17. uri. Danes bo med 12. in 15. uro vzporedno potekala tudi specialna razstava psov 5. FCI skupine, predstavilo se bo 99 psov. Vstopnina za odrasle znaša 5 eur, za člane kinoloških društev 2.5 eur, medtem ko imajo otroci do 15 let in invalidi brezplačen vstop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.