Šport
10 ogledov

Žbogar po dveh plovih na drugem mestu

Vasili Žbogar Reuters
Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je na evropskem prvenstvu v francoskem La Rochellu v razredu finn po dveh plovih na skupnem drugem mestu, Gašper Vinčec pa na 13.

Po včerajšnjem brezvetrju je danes prirediteljem uspelo izpeljati dva plova. Branilec naslova Žbogar je dan zaključil s tretjim in drugim mestom, kar ga uvršča na skupno drugo mesto, Gašper Vinčec pa je z 11. in 39. mestom po drugem dnevu 13. Tudi drugi tekmovalni dan so imeli tekmovalci težave z vetrom. Prireditelji so jadralce okoli 10. ure poslali na morje, vendar je bil veter prešibak za izpeljavo regate. Nekaj minut čez poldne je zapihalo dovolj vetra za izpeljavo regate, vendar je kmalu ponehal.

Diskvalificirali dobro tretjino tekmovalcev

Drugi poizkus se je začel v močnejšem vetru ob 15. uri, zaradi prehitrega starta pa so diskvalificirali dobro tretjino tekmovalcev. Žbogar je ves prvi plov jadral med najboljšimi desetimi in počasi napredoval po razvrstitvi ter se na koncu veselil tretjega mesta v prvem plovu evropskega prvenstva. Vinčec je plov končal na 11. mestu.

V drugem plovu, ki se je začel malo pred 17. uro, je Žbogar na prvi oznaki prevzel vodstvo, ki ga je držal do zadnje oznake, a na koncu je moral priznati premoč Britancu Gillesu Scottu in tako je drugi plov končal na 2. mestu. Vinčec je končal na 39. mestu.

V skupnem vodstvu je Scott, ki je z dvema prvima mestoma trenutno tri točke pred Žbogarjem. Regate se bodo predvidoma nadaljevale v sredo dopoldne, prireditelji pa želijo izpeljati tri plove.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.