Šport
71 ogledov

Žbogar se ni znašel, Slovenki nazadovali

vasilij žbogar rio 2016 EPA
Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je tudi po šestih odjadranih plovih na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru ohranil drugo mesto v skupni uvrstitvi.

Jadralci razreda finn so tudi danes jadrali na regatnem polju Copacabana, enem od zunanjih regatnih polj, in v močnem vetru, ki je pihal s hitrostjo okoli 23 vozlov odjadrali še dva plova. Po 15. mestu v današnjem petem plovu je bil Vasilij Žbogar v šestem, ki ga je dobil Britanec Gilles Scott, deveti. Scott je tudi v vodstvu po tretjem tekmovalnem dnevu.

Nosilec slovenske zastave na otvoritveni slovesnosti olimpijskih iger se v močnem vetru, tudi v drugem današnjem plovu ni najbolje znašel, vendar ga je vseeno končal med deseterico. Zmage v šestem plovu se je veselil Scott, ki je bil najboljši že v četrtem plovu, Britanec pa je z 18 točkami najboljši tudi v skupni uvrstitvi.

Žbogar je še vedno v igri za medalje, saj je s 30 točkami zadržal skupno drugo mesto. Za petami sta mu s 34 točkami zmagovalec današnjega petega plova Madžar Zsombor Berecz, ki je bil v drugo sedmi ter Američan Caleb Paine, ki ima 36 točk, šesti plov pa je končal le za Scottom. Tretji je bil v njem Novozelandec Josh Junior.

Tudi naprej po skupni lestvici razlike niso velike, tako da ni prostora za napake. Pred jadralci razreda finn je jutrišnji dan počitka, ki bo po dveh težkih dneh na morju dobrodošel, v soboto in nedeljo pa se olimpijska regata nadaljuje.

Slovenki nazadovali na četrto mesto

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470 sta po drugem dnevu olimpijskih bojev v Rio de Janeiru na petem mestu, potem ko sta drugi današnji plov končali kot četrti. V skupni razvrstitvi vodita Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie, ki sta bili najhitrejši tudi v četrtem plovu.

Svoj drugi današnji nastop, v prvem plovu sta bili peti, sta Mrakova in Macarolova začeli na petem mestu, nato sta nekaj časa jadrali na šestem, po zadnjem obratu pa sta pridobili dve mesti ter četrti plov končali na četrtem mestu. Kljub temu sta v skupnem seštevku izgubili eno mesto in sta zdaj peti, vendar z enakim številom točk, 11, kolikor jih imata tudi Britanki Hannah Mills in Saskia Clark, zmagovalki tretjega plova in Francozinji Camille Fralecointre in Helene Defrance, ki sta bili v četrtem plovu tretji.

Pred jadralkami sta še jutrišnja dva plova, v soboto pa jih čaka dan počitka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.