Šport
62 ogledov

Žbogar prvi po prvem dnevu

Vasilij Žbogar Profimedias
Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je dobro začel olimpijske boje v Rio de Janieru.

Po prvem plovu razreda finn je bil Vasilij Žbogar na tretjem mestu, zaostajal je za takrat vodilnim Argentincem Facundom Olezzo Bazanom in Turkom Alicanom Kaynarjem.

Kar nekaj favoritov se v prvem plovu sicer ni znašlo. Podobnih težav kot na primer Nizozemec Pieter-Jan Postma in Britanec Giles Scott v prvo tudi v drugo ni imel slovenski nosilec zastave na otvoritvi olimpijskih iger. Žbogar je slavil, s skupno štirimi točkami pa je zanesljivo vodilni po prvem dnevu jadranja v razredu finn.

Drugouvrščeni Kaynar ima 7 točk, tretji Olezzo Bazanom in četrti Brazilec Jorge Zarif pa 10. Na petem mestu je Hrvat Ivan Kljaković Gašpić, ki s 14 točkami za Žbogarjem zaostaja tako za 10 točk. Jadralci v razredu finn bodo v Riu skupno odjadrali deset plovov in nato še regato za kolajne.

Žbogar je doslej na prejšnjih OI že osvojil dve kolajni, v Atenah 2004 je bil bronast, v Pekingu 2008 pa srebrn. Obakrat v razredu laser. V Londonu pred štirimi leti je v razredu finn končal na šestem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.