Magazin > Lepota & telo
92 ogledov

Zbogom, vraščene dlačice

Dlačice se ne bodo vraščale, če boste kožo negovali s pilingom. Žurnal24 main
Vraščene dlačice so nadloga, ki se ji včasih ne moremo izogniti. V kolikor se pojavijo, si lahko pomagamo z doma pripravljenimi pripravki.

Da bi se izognili vraščenim dlačicam, je najbolje, da poskrbimo za reden piling kože. V kolikor pa se pojavi težava, si lahko pomagamo s tremi pripravki, ki jih lahko pripravimo sami. 

1. Aspirin in med

Aspirin vsebuje salicilno kislino, ki odstranjuje bakterije in preprečuje infekcije. Med ima antiseptične in antibakterijske lastnosti, poleg tega pa poskrbi za hidracijo kože. 

Potrebujete: 

3 neobložene tablete aspirina
1 čajno žličko medu
1/2 - 1 čajno žličko vode

Zdrobite aspirin. Dodajte vodo in med. Nastati mora pasti podobna snov. Če je pregosto, dodajte malce medu. Nanesite na predel, kjer imate vraščene dlačice. Počakajte 10 minut in nato odstranite pasto s toplo vodo in krpo. 

2. Olje čajevca (tea tree)

Olje čajevca vsebuje veliko antibakterijskih, antiseptičnih in protivnetnih lastnosti, zaradi katerih se pogosto nahaja v izdelkih za zdravljenje aken. Z namakanjem prizadetega predela v olju čajevca se bodo odprel pore in sprostile vraščene dlačice, zmanjšalo pa se bo tudi vnetje. 

Potrebujete: 

toplo vodo
olje čajevca

V toplo vodo dodajte 10 do 20 kapljic olja čajevca. V tekočino namočite krpo in jo nežno ožemite. Krpo nanesite na prizadeti predel in dovolite, da se tekočina vpije. Postopek ponovite, kolikorkrat želite. 

3. Mešanica kokosovega olja in sladkorja

Sladkor v tem pripravku bo poskrbel za nežen piling in preprečil nadaljnje vraščanje dlačic. Kokosovo olje deluje proti glivicam in bakterijam, poleg tega pa izjemno navlaži kožo. 

Potrebujete:

1 skodelico nerafiniranega sladkorja
pol skodelice kokosovega olja
10 kapljic olja čajevca (tea tree)

Zmešajte vse sestavine skupaj. Z nežnimi krožnimi gibi jih nanesite na kožo. Sperite s toplo vodo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.