Slovenija
127 ogledov

Zbrali dovolj podpisov za referendum o drugem tiru

drugi tir mzi
Pobudniki referenduma o zakonu o drugem tiru so doslej zbrali 41.600 podpisov, kar je dovolj za razpis referenduma.

Pedsednik gibanja Davkoplačevalci se ne damo Vili Kovačič je dejal, da bodo podpise zbirali še do četrtka, ko se izteče rok, saj potrebujejo "močno varnostno rezervo""Potrebujemo močno varnostno rezervo, kajti oblast, ki je napovedala, da do tega referenduma ne sme priti, je goljufiva in izrazito nedemokratična," je bil oster.

Pobudnik referenduma je vlado označil za goljufivo, kar je premier Miro Cerar po njegovih besedah dokazal z obljubo "fiktivnega" dvojnega tira koprskemu županu Borisu Popoviču. Slednji je zato obrnil hrbet referendumu v zameno za dodatne občinske nadzornike v Luki Koper, zamenjavo direktorja Luke in konec policijskih preiskav zoper njega, je prepričan Kovačič.

"Zakon, ki ga napadamo z referendumom, uzakonja dolgoročno korupcijo, ob tem pa za več kot 14 let podaljšuje izgradnjo proge med Koprom in Divačo," je še poudaril. Prebivalce Črnega Kala je Kovačič pozval, naj ne sledijo Popoviču in se zavzamejo za tisto različico gradnje železniške proge, ki bo dosegljiva do leta 2022, sicer bo Luka Koper dolgoročno oškodovana, pokrajina Črnega Kala in Kraškega roba pa degradirana, je dodal.

Komentarjev 8
  • mp5 09:41 21.junij 2017.

    ataaufbiks, tebi je smešno videti stare mamce iz doma upokojencev? Veš tudi stari ljudje še znajo razmišljat, se odločat in imajo za to tudi PRAVICO!

  • Avatar Leon
    Leon 17:11 20.junij 2017.

    Osnovno sporočilo zbiranja podpisov je bilo protest proti Cerarju in njegovi vladi ! Tako sem jaz razumel sporočilo .

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 15:46 20.junij 2017.

    Hahahahahaha! A me boš ti, usrane majhno?