Svet
14 ogledov

Zbudila se je brez ledvice

operacija iStockphoto
Kitajska delavka se je odpravila na rutinsko operacijo in se zbudila brez enega organa. Bolnišnica zatrjuje, da ne gre za preprodajo organov.

Devetindvajsetletna Kitajka je v bolnišnico odšla na manjšo operacijo zaradi težav s sečili. Ko se je prebudila iz narkoze, pa so ji sporočili, da so ji zaradi krvavitev morali odsraniti ledvico. 

"Skrbelo me je, ker nisem imela nikoli težav z ledvicami, pa vendar mi je kar naenkrat zdravnik pravil, da jo je moral odstraniti. Ko sem prosila za drugo mnenje ali premestitev v drugo bolnišnico, mi je rekel, da bi umrla, če me ne bi operirali," je povedala ženska. 

Po operaciji so njeni sorodniki zahtevali neodvisne teste ledvice, ki pa je skrivnostno izginila iz bolnišnice. "Mislim, da so mi vzeli ledvico in nekaj naredili z njo. Poskušali so me utišati z denarjem in kompenzacijo, a jaz želim le vedeti, kaj se je zgodilo," je pojasnila. 

Bolnišnica vse obtožbe zanika, kljub temu pa so jo pod drobnogled vzeli policija in zdravstvena inšpekcija. "Preiskujemo zadevo. Zaenkrat ni dokazov o kakšni napaki, a nadaljujemo z zaslišanji ljudi," so sporočili. 

Komentarjev 1
  • maresem 09:37 28.avgust 2014.

    Toliko izrodka in mafije, kot jo ima Kitajska, ni nikjer in mi kupujemo to njihovo kič robo. Morali bi prepovedati uvoz vsega blaga iz Kitajske.