Svet
39 ogledov

ZDA pod kupom snega

sneg pluženje ZDA
1/6
EPA
ZDA so zajele snežne nevihte in rekordno nizke temperature. Izredne vremenske razmere so terjale že pet žrtev.

Eden najbolj prizadetih krajev je Buffalo, kjer je snežna odeja debela več kot meter in pol. Župan Buffala Byron Brown je dejal, da takšnih vremenskih razmer ne beležijo že več kot 40 let. Novo pošiljko snega pa pričakujejo že danes. 

Zaradi izrednih vremenskih razmer je umrlo že pet ljudi. Trije so umrli zaradi težav s srcem, ki so bile posledica kidanja snega. Nekega 46-letnega moškega so našli mrtvega v avtu, pokopanem pod snegom, peta žrtev pa je umrla v prometni nesreči, ki je bila posledica velike količine snega na cesti. 

Zaradi obilice snega so ljudje ostali ujeti v avtomobilih in morali iskati zavetje na gasilskih in policijskih postajah. Med njimi je bila tudi nosečnica na poti v bolnišnico. Ker pa se reševalnemu vozilu ni uspelo prebiti do tja, je rodila na gasilski postaji. 

Ženska košarkarska ekipa z univerze Niagara je bila več kot 24 ur ujeta na avtobusu, ki je obtičal sredi ceste. "Zelo smo utrujene in pripravljene iti domov," je dejala trenerka. Avtobus, s katerim so se vračale domov, je obstal zaradi nespluženih cest. 

V vseh 50 zveznih državah so temperature padle pod ledišče, celo tistih, ki so znane po visokih temperaturah, poroča CNN. Tudi na Havajih so tako zabeležili pol stopinje pod ničlo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.