Šport > Zimski športi
17 ogledov

ZDA pripravljene na množično evakuacijo

olimpijske igre soči 2014 prizorišče satelitska slika EPA
Ameriški obrambni sekretar Chuck Hagel je potrdil, da bodo ZDA pripravljene na evakuacijo svojih državljanov, če bo prišlo do terorističnega napada v Sočiju.

Ameriško obrambno ministrstvo zaradi grozilnega pisma, ki ga je med drugimi prejela tudi Slovenija, da naj bi na olimpijskih igrah v Sočiju prišlo do terorističnega napada, ničesar ne namerava prepustiti naključju.

chuck hagel ameriški obrambni sekretar | Avtor: EPA EPA
''Če bo potrebno evakuirati naše državljane, imamo z Rusijo sklenjen dogovor, da bomo to izvedli,'' je povedal obrambni sekretar Chuck Hagel. Zimskih olimpijskih iger v Sočiju naj bi se udeležilo približno 10 tisoč Američanov, obrambno ministrstvo pa že analizira možnosti za množično evakuacijo.

Nevarnost na ruskem prizorišču 22. zimskih OI predstavljajo tudi tako imenovane ''črne vdove'', ki naj bi v času iger izvedle več terorističnih napadov. Ruske oblasti sicer zatrjujejo, da je za varnost dobro poskrbljeno, saj bo dogajanje na prizoriščih nadziralo na tisoče policistov in pripadnikov posebnih enot.

''Še nikoli nismo videli takšne varnosti, kakršno bomo spremljali v Sočiju, kar zadeva vire, ki so jih porabili v ta namen,'' je zatrdil predsednik NBC Olympics Gary Zenkel.

Komentarjev 3
  • speris 21:45 25.januar 2014.

    Torej oni bojo v paniki sprasevali po potnih listih in resevali samo njihove ljudi. Terror pa zganjajo po celem svetu..

  • sprehajalec 21:00 25.januar 2014.

    Beži s takim komentarji. Spet so američani problem.

  • URIAH HEEP 20:32 25.januar 2014.

    Jih bodo evakuirali enako kot v WTCju.Aja, še prej pa bodo sami sprožili bombe.