Šport
28 ogledov

ZDA se po 37 letih vračajo na Kubo

raul new york cosmos EPA
Kubanska nogometna zveza je sporočila, da se bo njihova reprezentanca 2. junija v prijateljski tekmi pomerila z ameriškim moštvom Cosmos, kar bo prvo gostovanje ameriške profesionalne ekipe po 37 letih.

Tekmo bodo organizirali v sklopu prireditev, ki jih bodo organizirali ob vnovični vzpostavi diplomatskih stikov med Kubo in ZDA, ki praktično niso obstajali od leta 1959.

"To je velik političen in športen korak. Kubanski nogomet bo imel od tekme veliko korist," je dejal podpredsednik kubanske zveze Antonio Garses, ki dodaja, da za tekmo vlada veliko zanimanje. Tudi zaradi dejstva, da Kubanci redno spremljajo evropski nogomet, v katerem je vidno vlogo odigral nekdanji zvezdnik Reala Raul Gonzalez. Nekdanji španski reprezentant zdaj nosi dres Cosmosa, v Kubi pa ima veliko občudovalcev, tako da se tudi zaradi njega za obisk tekme ni bati.

Cosmos, klub iz New Yorka, trenutno nastopa v drugi severnoameriški ligi, zaenkrat ni na ravni, kot je bil v 70. letih, ko so v njegovem dresu igrali taki asi, kot so bili Pele, Franz Beckenbauer ali Vito Dimitrijević, nekdanji nogometaš Olimpije, rojen v Surdulici na jugu Srbije, zdaj pa državljan Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.