Šport > Nogomet
39 ogledov

Zdaj bodo lahko sledili igralcem

nogomet Saša Despot
Pred začetkom sezone 2015/16 je v veljavo stopilo novo pravilo, ki klubom dovoljuje nameščanje elektronskih in sledilnih naprav v opremo nogometašev.

Od prvega julija 2015 lahko tudi nogometaši v Sloveniji kot del opreme nosijo sledilne in elektronske naprave, s katerimi bodo klubi lahko bolje nadzirali njihovo fizično pripravljenost in vzorce gibanja uporabljali pri piljenju taktičnih malenkosti.

Vendar pa klubi informacij in podatkov prenešenih iz teh naprav ne smejo sprejemati ali uporabljati v tehničnem prostoru med samo tekmo. Naprave tudi ne smejo povzročati nevarnosti igralcem ali uradnim osebam.

"Veliko ekip in igralcev nosi elektronske in sledilne naprave že tekom treningov z namenom nadzirati in še izboljšati njihovo pripravljenost. Temu posledično so bile na mednarodni FA Board vložene zahteve po uporabi teh naprav tudi v času tekme, upoštevajoč zgoraj omenjena kriterija. Mednarodni FA Board bi rad poudaril, da je bilo dovoljenje za uporabo elektronskih in sledilnih naprav v principu dano, končna odločitev o uporabi teh naprav pa je vendarle prepuščena posamezni zvezi, ligi oziroma tekmovanju. Nadalje je bil v sodelovanju s FIFA ustanovljen kvaliteten program z namenom kategorizacije možnih sistemov in določitvijo kriterijev, ki bodo zagotovili, da bodo podatki pridobljeni iz različnih sistemov zanesljivi in natančni," so v obrazložitvi zapisali na spletni strani NZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.