Šport > Nogomet
19 ogledov

Ogorčen boj za četrto mesto, L'pool voha naslov

brendan rodgers
1/16
EPA
V nedeljo so bile na sporedu tri tekme, vse so pomembne za razvrstitev pri vrhu. Liverpool je pri utapljajočem Norwichu izkoristil spodrsljaj Chelseaja. Arsenal in Everton z zmagama nadaljujeta mrtvi tek v boju za ligo prvakov.

Trener Sunderlanda Gus Poyet, ki je s svojimi fanti v soboto šokantno prekinil nepremagljivost Joséja Mourinha v prvenstvenih tekmah na Stamford Bridgu (1:2), je po srečanju dejal, da pričakuje kakšno sporočilo s strani rojaka Luisa Suáreza. Črne mačke so s slavjem namreč Liverpoolu ponudile priložnost, da se na vrhu lestvice od Londončanov oddalji na pet točk razlike, kar so reds z zmago proti Norwichu tudi sprejeli.

Naloga ni bila lahka, saj se kanarčki krčevito borijo za obstanek, prejšnji teden so odslovili tudi trenerja Chrisa Hughtona. Liverpoolčani so na tekmi dvakrat vodili z dvema goloma prednosti na koncu pa trepetali za zmago s 3:2. S tem so vrnili uslugo Sunderlandu, saj so s tem ostali tri točke oddaljeni od obstanka v ligi, saj ima takšno prednost Norwich na rešilnem 17. mestu. Sami pa po zaslugi dveh zadetkov Raheema Sterlinga z novimi tremi točkami korakajo proti naslovu.

Z mislimi že na tekmi s Chelseajem

"Najpomemneje je, da smo dobili tri točke in bili ob tem zadovoljni z ravnjo predstave. Trenutno smo pri 96 danih zadetkih v ligi in naša želja je preseči stotico. Vse od začetka sezone je bil cilj, da se kvalificiramo za Ligo prvakov, to bi bilo za nas izjemno, v tem trenutku pa že ne moremo biti slabši kot tretji. Na zadnjih treh tekmah bomo dali vse od sebe, še naprej se bomo borili in se že veselimo izjemne atmosfere na tekmi proti Chelseaju prihodnji teden," je bil po zmagi zadovoljen trener Liverpoola Brendan Rodgers.

Liverpool je na Carrow Road sicer prišel brez poškodovanega Daniela Sturridga in kaznovanega Jordana Hendersona. Njuno mesto v začetni enajsterici sta zasedla Joe Allen in Lucas Leiva. Domači trener Neil Adams se je odločil za eno spremembo v primerjavi s tekmo s Fulhamom, kjer je Norwich prejšnji teden izgubil (2:1): Gary Hooper je v konici napada zamenjal Rickyja van Wolfswinkla.

Sanjski začetek L'poola

Norwich - Liverpool | Avtor: Reuters Reuters
Gostje so obračun odprli idealno. Po kombinaciji na levi strani je Suárez podal v sredino proti Raheemu Sterlingu, slednji si je lepo pripravil prostor za strel in z več kot 20 metrov, tudi s pomočjo odboja od domačega branilca Michaela Turnerja, ugnal Johna Ruddyja, ki je s pogledom pospremil pot žoge v njegov desni zgornji kot. Tudi podvojitev prednosti je bila hitro zelo realna možnost, a Allen ni uspel zadeti po podaji Philippa Coutinha. Že nekaj sekund zatem pa nov šok za kanarčke. Sterling je stekel na globinsko podajo in jo ujel na levi strani kazenskega prostora, nato pa je na Jamajki rojeni mladenič s krasnim nizkim predložkom našel Suáreza pred vrati, Urugvajec pa je v 11. minuti brez težav dosegel svoj 29 ligaški gol sezone.

Domači se niso vdali v usodo in so v napadu vseskozi kazali željo po zadetku. V odprti tekmi so do prve priložnosti prišli v 17. minuti, toda strel Hooperja v gneči pred vrati je blokirala zgoščena obramba gostov. V naslednjih minutah je Norwich vršil pritisk na Liverpool, ki je imel nekaj težav pri organizaciji napadov. Gostje so se ubranili tudi v 30. minuti, ko je Martin Škrtel izbil nevaren predložek Roberta Snodgrassa, Simon Mignolet pa je malce kasneje brez večjih težav ubranil strel Nathana Redmonda.

Mignoletova napaka omogočila znižanje

Rdeči so bili nevarnejši v zaključku prvega dela tekme, domači vratar pa je imel srečo, da je Coutinhov strel za malo zgrešil okvir vrat. Zanimiv je bil tudi začetek drugega polčasa, saj sta se ekipi izmenjavali v napadih, nevarneje pa je v 49. minuti sprožil Sterling, a zgrešil domači gol. Kanarčki so poizkušali predvsem s predložki v kazenski prostor Liverpoola, ki pa so praviloma končali na glavah gostujočih branilcev. 

Ob enemu izmed tovrstnih predložkov pa se je vse prej kot izkazal Simon Mignolet. Belgijec je šel iz vrat in slabo ocenil let žoge ter jo v skoku izbil zgolj na glavo Martina Škrtla. Žoga je po odboju končala pred praznimi vrati, tako da Gary Hooper ni imel veliko dela pospraviti žogo v mrežo in domače vrniti v igro. Po zadetku so domači še nekaj mint trkali na vrata gostov, na drugi strani pa si je Luis Suárez pripravil nov strel in žogo le za nekaj centimetrov poslal mimo vratnice. 

Hitronogi Sterling utišal veselje domačih

Vseeno pa vodilni klub prvenstva ni rabil dolgo, da je znova povišal prednost. Raizgrani Raheem Sterling je na svoji polovici prestregel podajo in hitro krenil v protinapad. Po krajšem vijuganju je ustrelil z roba kazenskega prostora, žoga je na poti proti mreži zadela domačina Bradleyja Johnsona in po zaslugi odboja prevarala vratarja Ruddyja ter končala za njegovim hrbtom. 

Norwich - Liverpool | Avtor: Reuters Reuters
Nogometaši Norwicha kljub temu niso obupali in za ponovno znižanje je z razdalje zapretil Robert Snodgrass, Mignolet pa je žogo uspel izbiti v kot. Je bil pa zato vratar Liverpoola nemočen, ko je po predložku skok v njegovem kazenskem prosotru dobil Snodgrass, ki je z natančnim srelom z glavo izid znižal na 2:3.

Prav kmalu bi kanarčki izid poravnali na tri, a je Mignolet ostal zbran ob strelu Rickyja Van Wolfswinkla in svojo ekipo obdržal v vodstvu. Izid se do konca tekme ni več spremenil, pa čeprav je imel Lucas Leiva po nesebični podaji Luisa Suáreza izjemno priložnost, a v dveh poizkusih žoge ni poslal v mrežo. Kljub temu pa je Liverpool dosegel 11. zmago zapored in je le še dve zmagi oddaljen od rekorda in naslova. 

Arsenal gladko dobil generalko

Londonski Arsenal je gostoval pri ekipi Hull City, s katero se bosta sredi maja pomerila v finalu FA pokala. Če gre soditi po tej tekmi, se gledalcem na Wembleyju ne obeta nič kaj zanimiva in napeta predstava, saj so topničarji tigre tokrat deklasirali s 3:0. Londončani so si z zmago zagotovili, da bodo vsaj še en teden prebili na četrtem mestu na prvenstveni lestvici, kjer nanje močno pritiska Everton. Zadovoljen je lahko bil tudi povratnik Mesut Özil, ki je po dolgem času začel tekmo v dresu Arsenala in svoji ekipi pomagal do zmage.  

Čeprav so domači tekmo začeli dobro in nekajkrat ogreli dlani vratarja Arsenala Wojchiecha Szczesnyja pa so bili na koncu lahko zadovoljni,d a razlika ni bila višja. Toničarji so brez težav luknjali obrambo Hulla, glavni zvezdi pa sta bila Lukas Podolski z dvema zadetkoma in Aaron Ramsey z zadetkom in udeležbo pri ostalih dveh. Edini osmoljenec pri gostih je bil francsoki napadalec Olivier Giroud, ki je med drugim po hudi napaki vratarja Turnerja in njegovih obrambnih soigralcev zadel le okvir nebranjenih vrat domačih.

Čeprav teoretično Hull City še nima zagotovljenega obstanka v Premier league pa so laho vsaj delno zadovoljni z današnjim porazom. S tremi točkami se je Arsenal še nekoliko približal končnemu četrtemu mestu in s tem igranju v Ligi prvakov. Če bi tako ostalo vse do konca bi to pomenilo, da je Hull kot finalist pokala avtomatično uvrščen v evropsko ligo ne glede na to ali v finalu zmagajo ali izgubijo. 

Everton ostaja na hrbtu Londončanov

Zadnja nedeljska tekma se je igrala v Liverpoolu kjer je Everton gostil Manchester United. Trener slednjega David Moyes se je na Goodison Park vrnil s svojim novim moštvom in še enkrat dokazal, da se njegovi bivši ekipi godi bolje brez njega. Karamele so tekmo dobile z 2:0 in ostajajo na repu Arsenala, ki ima na četrtem mestu točko prednosti, rdeči vragi pa so čedalje bolj oddaljeni od evropskih tekmovanj.

Domači so v vodstvo prešli po tem, ko je Phil Jones v lastnem kazenskem prostoru igral z roko, podarjeno enajstmetrovko pa je izkoristil Leighton Baines. Tik pred koncem prvega polčasa je vodstvo z natančnim strelom povišal Kevin Mirallas, ki se je izognil pasti Unitedove obrambe, ki ga ni uspela ujeti v prepovedan položaj. Ob precej nenevarnem Unitedu je bilo to dovolj za nove tri točke. Trener Roberto Martinez tako z Evertonom še naprej ruši vse klubske rekorde, Moyes pa na drugi strani z aktualnimi prvaki ne dosega pričakovanih rezultatov in bo v boju za evropske vozovnice kot kaže odvisen predvsem od drugih. 

Angleška liga, 35. kolo:

Tottenham Hotspur : Fulham 3:1 (1:1)
Paulinho (35), Kane (48), Kaboul (62); Sidwell (37)
Sidwell (Fulham) je v 77. minuti zapravil enajstmetrovko.

Aston Villa : Southampton 0:0

Cardiff City : Stoke City 1:1 (0:1)
Whittingham (51/11-m); Arnautović (45/11-m)

Newcastle United : Swansea City 1:2 (1:1)
Sh. Ameobi (23); Bony (45, 90/11-m)
Zabret (Swansea) ni bil v ekipi.

West Ham United : Crystal Palace 0:1 (0:0)
Jedinak (59/11-m)

Chelsea : Sunderland 1:2 (1:1)
Eto'o (12); Wickham (18), Borini (81/11m)

Norwich City : Liverpool 2:3 (0:2)
Hooper (54), Snodgrass (78); Sterling (4, 62), Suárez (11)

Hull City : Arsenal 0:3 (0:2)
Ramsey (31), Podolski (45, 54)

Everton : Manchester United 2:0 (2:0)*
Baines (28/11-m), Mirallas (43)

Ponedeljek ob 21.00:
Manchester City - West Bromwich Albion

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice