Šport
35 ogledov

Zdaj lahko opravljata v slovenščini

Sport 03.09.2013 Zoran Dragic, Goran Dragic, trening slovenske kosarkarske repre Saša Despot
Goran Dragić je po sobotni zmagi Phoenixa proti New Yorku dejal, da bo glede prihodnosti v najmočnejši ligi na svetu počakal do konca letošnje sezone, zelo vesel pa je, da ima v svoji ekipi tudi brata Zorana, čeprav ta doslej še ni dobil priložnosti za nastop.

Goran Dragić je bil proti Kratkohlačnikom steber igre svoje ekipe, kar mu priznava tudi trener Jeff Hornacek: "Verjetno ga hrbet še boli, vendar tega ne bo priznal, ker želi igrati. Goran je trden fant, ki hoče pomagati ekipi. Na zadnji tekmi nas je dvignil in nocoj nam je uvodoma spet dal nekaj dobrih potez, da nas požene."

"Poškodba je v redu. Vsake toliko časa malce zategne, ampak to je najmanjši problem. Raztegnem hrbet in je vse v redu. Je pa kar moteče, zato sem izpustil dve tekmi. Drugo sem hotel igrati, vendar me trener ni pustil," je slovenskim novinarjem po zmagi v Madison Square Gardnu povedal starejši od bratov Dragić.

V ekipi ga poznajo kot nepopustljivega športnika, ki vedno da vse od sebe. "Zdaj ko sem še mlad, želim čim več igrati, ker kasneje telo več ne bo dopuščalo in bom moral par tekem presedeti,"je dejal Dragić, ki ima letos v ekipi Phoenixa tudi brata Zorana. Ta doslej še ni dobil priložnosti, da se dokaže, vendar ostaja potrpežljiv.

Zoran: Čakam na priložnost

"Mogoče je malce moteče, da ne igram, vendar treniram kolikor lahko in čakam na priložnost. Kaj naj rečem? To je prvo leto in upam, da ne bo celo leto tako," je povedal Zoran Dragić in z navdušenjem sprejel novico, da ga zunaj čakajo slovenski navijači, ki bi ga radi videli. Po tekmi je šel med njih in jih pozdravil.

Na vprašanje ali bo tudi Zoran dobil priložnost, da se dokaže,je trener Hornacek povedal, da je težko, ker imajo veliko dobrih igralcev: "Imamo veliko mladih fantov, ki ne dobijo veliko minut, upajmo, da bo lahko kakšen od njih dobil priložnost. Vidimo kaj dela na treningu in upajmo, da mu lahko enkrat damo priložnost."

Brata Dragić sta z ekipo prišla v New York dva dni pred sobotno tekmo in sta izkoristila priložnost za ogled mesta. "To je eno najboljših mest, v katerih sem bil. To je moj prvi obisk in mislim, da bom še prišel. Moral bom priti, ker žena še ni bila tu in je povedala, da brez nje ne morem uživati," je dejal in povedal, da žena kmalu pride v njegov dom v Phoenixu

"Zato pa so bratje"

Dolga vrsta ameriških športnih novinarjev je čakala na Gorana Dragića, ki je kljub temu najprej ponudil priložnost slovenskim dopisnikom. Na vprašanje kako se počuti sedaj, ko ima v isti ekipi svojega brata, je najprej v šali povedal, da odlično, ker lahko opravljata v slovenščini in ju nihče ne razume.

"Hecam se. Zelo lepo je, da imam družino tukaj. Ženo in otroka sem imel prej, Zoran pa je preživel z nami dva meseca in pol. Lepo je imeti brata. Zanj je mogoče malce težje, ker ne igra veliko in mu moram biti v veliko podporo. Zato pa so bratje," je dejal Goran, ki ima z bratom podobno mnenje o igri svoje ekipe.

"Mogoče smo malce tanki pod košem. Ekipe, ki imajo dobre centre, nam ne ustrezajo," je dejal Zoran, Goran pa je izpostavil Grizlije iz Memphisa. Zanje igra tudi Beno Udrih. "Z Udrihom smo se videli pred mesecem in pol, ko je prišel v Phoenix. Smo na vezi in gremo na pijačo, ko pridemo drug k drugemu," je dejal Zoran Dragić.

Udriha bi si želela v reprezentanci

Na vprašanje ali si želi Udriha videti v reprezentanci Slovenije, je Zoran odgovoril pritrdilno. "Vsak je dobrodošel. Ne morem odločati za druge. Ne vem, kako se je on odločil, seveda pa bi bilo dobro, da bi bil v reprezentanci. Je kakovosten igralec, ki igra v ligi NBA. Slovenija je majhna in iz leta v leto gredo starejši v pokoj, zato moramo pripeljati sveže igralce," je dejal Zoran Dragić.

Podobno meni tudi Goran, ki se v teh dneh otepa vprašanj o svoji prihodnosti v NBA. "Osebno o tem nočem razmišljati. Na koncu sezone mislim sesti z družino in agentom ter pogledati opcije, ki bodo na mizi," je dejal Goran Dragić, ki je vedno govoril, da bi najraje ostal v Phoenixu.

Komentarjev 1
  • Dixon 09:45 22.december 2014.

    Carja! Samo Zoki še naj začne igrat in pol je slovenska košarka rešena za 3-5 let!