Zdravje > Aktualno
177 ogledov

Zdaj lahko preverite na spletu

urgenca Saša Despot
Danes ob 11.20 je na obravnavo v Internistični prvi pomoči čakalo deset ljudi, na obravnavo v Urgentnem kirurškem bloku pa pet oseb. Vse to je objavljeno na spletu.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana so namreč za bolnike odprli novo spletno stran, kjer lahko preverijo število čakajočih na kirurški urgenci.

“Število čakajočih na urgenci je namreč nepredvidljivo. Odvisno je od letnega časa, dneva v tednu, ure dneva, kompleksnosti obravnave trenutnih pacientov in še drugih dejavnikov. Običajno je čakalni čas na pregled najkrajši med tednom dopoldne, med 8. in 12. uro,” pojasnjujejo.

Danes ob 11.20 je na obravnavo v Internistični prvi pomoči čakalo deset ljudi, na obravnavo v Urgentnem kirurškem bloku pa pet oseb. V obravnavi pa je bilo skupno 38 ljudi. Trenutno stanje lahko preverite na tej povezavi.  

Kaj pomenijo številke

Povprečni čas obravnave v Urgentnem kirurškem bloku po njihovih izkušnjah sicer znaša okvirno tri ure in je odvisen od števila čakajočih bolnikov in zahtevnosti obravnave.

Če na obravnavo čaka osem bolnikov, bolnik predvidoma čakal od dve do tri ure. Če bo v čakalnici od 8 do 14 bolnikov, pa med tri in štiri ure. Predviden čas čakanja pri večji gneči, ko je na urganci več kot 14 bolnikov, pa je več kot štiri ure. “V primeru manjše poškodbe svetujemo pregled, ko bo manj čakajočih bolnikov ali pregled v drugem urgentnem centru,” dodajajo.

anja.scuka@zurnal24.si