Slovenija
24 ogledov

Zdaj na izmenjavo tudi večkrat

slovenija 28.11.07 studenti v predavalnici, predavanje, posvet na temo predloga Saša Despot
Študenti se bodo po novem programu lahko na izmenjavo odpravili na vsaki študijski stopnji za 12 mesecev.

Študenti se bodo lahko v skladu z novim programom Erasmus+, ki je začel veljati januarja, na izmenjavo odpravili večkrat. Na vsaki stopnji študija – dodiplomski, magistrski in podiplomski – bodo študenti upravičeni do možnosti opravljanja dela rednih študijskih obveznosti na katerikoli partnerski ustanovi v tujini. Obdobje študija v tujini pa je na vsaki stopnji posebej omejeno na od treh do največ 12 mesecev. Na vsaki stopnji bodo študenti upravičeni tudi do prejemanja štipendije.

Morda višje štipendije

Ker je za celoten program Erasmus+ namenjenih več sredstev kot v preteklosti, jih bo tudi Slovenija deležna več. "Vendar ne še v prihodnjem letu," pojasnjuje Neža Pajnič iz Cempiusa in dodaja, da se bodo sredstva skozi leta povečevala, saj ne želijo, da bi ta v prvih letih ostajala neporabljena. Drugo leto bo tako za vse programe Vseživljenjskega učenja na voljo približno 13 milijonov evrov, kar je toliko kot letos. Pajničeva pravi, da na račun povečanih sredstev razmišljajo tudi o možnosti povečanja štipendije: "Je pa v našem interesu, da izmenjavo omogočimo čim več študentom."

Izvajanje novih programov Erasmus+ se bo sicer začelo s študijskim letom 2014/15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.