Šport > Košarka
15 ogledov

Zdesetkani zmaji znova prekratki

Brandon Jefferson Union Olimpija/Martin Metelko
Košarkarji Ratiopharma Ulma so v 2. krogu evropskega pokala premagali Union Olimpijo s 87:82 (25:23, 45:41, 63:56).

Obe ekipi sta v 1. krogu evropskega pokala izgubili, zato sta si se še kako želeli prvega para točk. Ekipa Gašperja Okorna je v Nemčijo pripotovala močno zdesetkana, saj so zaradi poškodb oziroma bolezni v Sloveniji ostali Jure Pelko, Blaž Mesiček, Jan Barbarič in Semen Šaškov.

Ljubljančani so v prvem polčasu pokazali spodbudno igro, tudi ko jim je Ulm pobegnil, so ga ujeli. Nemci so v prvi četrtini vodili 10:5, Brandon Jefferson pa je z dvema zaporednima trojkama Olimpijo popeljal do vodstva, prvega na tekmi. A so se domači spet prebili v prednost, povedli z 20:13, vendar so gosti spet našli odgovor, Jefferson je v osmi minuti poskrbel za 20:17, za konec prve četrtine pa Gregor Hrovat z lepim prodorom za 23:25.

Na začetku druge četrtine so Ulmčani spet prišli do nekaj bolj občutne prednosti (36:25), v 16. minuti pa je Dražen Bubnić zmaje približal na 37:39, nekaj trenutkov kasneje je Hrovat izenačil. Prvi polčas so nemški igralci dobili s 45:41.

Gostje so v 23. minuti spet zaostajali za deset točk, pa zaostanek prepolovili, pred zadnjo četrtino pa zaostajali s 63:56. Po minuti in pol zadnjih desetih minut je Ulm vodil le še za dve točki, nato se je Okornovi ekipi ustavilo na obeh straneh igrišča. Ulm je to izkoristil, se oddaljil in predčasno začel slaviti zmago.

"Čestitke Ulmu za zmago. Naš največji problem je bil, da smo premehko začeli in odigrali prvi polčas. Naredili smo točno to kar je Ulm želel: da začnemo tekmo mehko, jim dovolimo lahke odprte mete in tranzicijsko igro. Če prejmeš toliko točk v prvem polčasu na gostovanju, si v težavah. To je bil ključ. Naš cilj zagotovo ni bil, da odigramo takšen prvi polčas, da prejmemo toliko točk. Domačinu smo dovolili, da se sprosti. V drugem polčasu smo imeli podobne težave v odločilnih trenutkih tekme," je po tekmi dejal trener zmajev Gašper Okorn.

"Dobra tekma za gledalce, saj sta bili ekipi zelo izenačeni. Izgubili smo preveč žog, tudi jaz, in to nas je na koncu ubilo. Lansko leto sem igral tukaj v nemški ligi in nas je Ulm visoko premagal, zato sem bil danes še toliko bolj motiviran,"  pa je povedal Jefferson. Ta je dosegel 28 točk, 15 Devin Oliver, po deset pa Mirko Mulalić in Nikola Janković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.