Šport > Košarka
5 ogledov

Zdovc bi začel že danes

Jure Balažić Katarina Ponjavić
Po uspešnem nastopu na Pokalu Adecco v Kopru so se člani slovenske košarkarske reprezentance danes ponovno zbrali v Ljubljani, kjer jih v četrtek čaka nov pripravljalni dvoboj proti Srbiji.

"Najboljše bi bilo, če bi se evropsko prvenstvo začelo že danes. Menim, da smo zelo solidno pripravljeni, fantje pa nimajo večjih zdravstvenih težav. V zadnjih dneh pred prvenstvom se bo še  stopnjevala napetost, tako da bi najrajši videl, da začnemo čim prej," je ob današnjem zboru v Ljubljani pojasnil selektor Jure Zdovc, ki je nekaj besed namenil tudi obračunoma s Srbi, ki bosta na sporedu v četrtek v Stožicah in v soboto v Banja Luki: "Čakata nas tekmi proti enim izmed favoritov Eurobasketa. Tekem se bomo lotili resno, saj bodo odlična priprava na dvoboje evropskega prvenstva. Zadnje tekme pred pričetkom prvenstva so vedno dvorezen meč. Seveda se želimo slovenskim navijačem v Stožicah predstaviti v čim lepši luči, kar ni bil slučaj na tekmi proti Avstraliji. Včasih tudi kakšen poraz pred odhodom na veliko tekmovanje ne škodi, saj se na ta način malce zniža raven evforije, ki ni ravno dobrodošla."

Zdovc ima trenutno največ težav na položaju organizatorja igre, ki pa jih uspešno rešuje: "Dejstvo je, da klasičnega organizatorja igre nimamo. Na treningih in tekmah preizkušamo razne variante, zato tudi sam veliko rotiram. Organizacija igre nam malce peša in tega ne skrivam."

Zagrebška Arena je razprodana

Center Alen Omić je po zmagah proti Ukrajini, Finski in Italiji poln samozavesti: "Potrdili smo, da lahko premagamo tudi zelo močne reprezentance. Italijanom nismo dovolili, da bi slavili na našem parketu, obenem pa smo pokazali, da se znamo tudi stepsti. Tudi tekmi proti Srbiji moramo odigrati na takšen način. Zmagujemo lahko le, če igramo maksimalni zavzeto."

Novi član španske Gran Canarie se že veseli polnih tribun na uvodni tekmi Eurobasketa proti Hrvaški, ki je že razprodana: "To je res lep podatek. Nekaj posebnega bo igrati pred 15 tisoč ljubitelji košarke, med katerimi bodo tudi številni Slovenci. Spremljamo rezultate naših tekmecev na pripravah, podrobnejših posnetkov pa si še nismo pogledali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.