Šport > Košarka
12 ogledov

Zdovc: Fantje bodo zagotovo pravi

eurobasket 2015 Saša Despot
Po naporni noči se Slovenci v Lillu pripravljajo na obračun osmine finala proti Latviji. Pred tekmo bodo opravili tudi en uraden trening.

Slovenija je s posebnim čarterjem, ki ga je organizirala hrvaška košarkarska zveza, skupaj z ostalimi reprezentancami, sodniki in FIBA osebjem v Lille pripotovala ob 2.30 zjutra, pol ure kasneje pa so se igralci in člani strokovnega štaba nastanili v hotelu.

Danes je na EP sicer prost dan, za reprezentance pa je rezerviran en uraden 45-minutni trening (Slovenija ga ima ob 20.00) na stadionu Pierre Mauroy, ki je dobil posebno košarkarsko preobleko in bo sprejel skoraj 30.000 navijačev. Zaradi kratkega termina se je strokovni štab odločil, da organizira še en trening v fitnesu, ki so ga košarkarji opravili dopoldne.

"Pripravljamo se po istem ritmu, kot v prvem delu prvenstva v Zagrebu, s tem, da smo noč preživeli na poti. Danes je na uradnem sporedu na žalost le en kratek, 45-minutni trening, tako, da so igralci dopoldne šli še v fitnes, opravili bomo dva sestanka, jutri pa tekmo igrali zelo zgodaj, tako, da prej ne bomo mogli trenirati. A vseeno, fantom rad rečem, da nobenega dvoboja ne moremo zmagati na sestanku ali treningu, ampak, da morajo biti pravi na tekmi. Srečanje z Latvijo je takega pomena, da bomo hitro pozabili na utrujenost ali kakšne druge dejavnike. Ko bodo stopili na parket, bodo fantje zagotovo pravi," je pred dvobojem z Latvijci prepričan selektor Slovenije Jure Zdovc.

"Latvijo dobro poznamo že z avgustovskega turnirja, ko nosilci latvijske igre niso igrali, a so nas vseeno premagali, tako, da bo potrebno v tekmo stopiti maksimalno angažirano. Mislim, da bo jutrišnja tekma povsem drugačna, Latvijci ne bodo imeli prednosti domačega igrišča, pa tudi ekipi sta drugačni, kot pred mesecem v Rigi. Pri nas nista igrala Zupan in Zagorac in zagotovo bo igra izgledala drugače, kot, ko smo bili tudi mi še v teku priprav. Danes smo si že ogledali nekaj izsekov njihove igre v prvem delu in lahko rečem, da igrajo hitro, z veliko meti za tri točke, centri pa so lažji in veliko odpirajo igrišče. Mislim, da bo ključno, da bomo ustavili njihov met," pa je dejal Uroš Slokar.

Da lahko Latvijci Sloveniji precej zagrenijo življenje med tekmo je prepričan tudi Jaka Klobučar: "Vse se zdaj pravzaprav šele začenja in tekma osmine finala je do zdaj najbolj pomembna. Latvijci so zelo neugodna reprezentanca, s katero smo se pomerili v Rigi in kjer so nam dali lekcijo, bo pa jutrišnji dvoboj povsem drugačen. Mislim, da smo našo igro v tem času dvignili na višjo raven in, če bomo igrali tako, kot smo doslej, torej agresivno, zagotovo lahko merimo na zmago. Verjetno nas bo spomin na pripravljalno tekmo v Rigi še nekoliko streznil, saj so nam Latvijci takrat pokazali, da so res dobri, dejstvo, da nekaj igralcev ni igralo pa pomeni, da so lahko le še boljši."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.