Svet
49 ogledov

Zdravil se je zaradi samomorilnosti

Državni tožilec Christoph Kumpa EPA
Kopilot Andreas Lubitz se je zdravil zaradi samomorilnih tendenc, vendar njegovi zadnji obiski pri zdravniku niso bili namenjeni temu.

Univerzitetni klinični center v Düsseldorfu je danes tožilstvu predal svoje zdravstvene kartoteke kopilota Andreasa Lubitza strmoglavljenega letala družbe Germanwings, ki naj bi namerno povzročil tragedijo.

Najmanj trikrat v kliniki

Pri tem naj bi šlo za "diagnostično preverjanje", več pa v kliničnem centru niso pojasnili. Prav tako ni znano, v katerih od številnih oddelkov kliničnega centra so kopilota preiskali. Med februarjem in 10. marcem letos je Lubitz najmanj trikrat obiskal kliniko.

PREBERITE TUDI:

- Prvi posnetki kopilota morilca

- Lubitz s tretjino manj vida izgubil sanje

- Noseča bivša želela zbežati stran od kopilota

- Pilot je najbolj superviziran poklic


V kliničnem centru so sicer že pred dnevi zanikali navedbe medijev, da se je kopilot pri njih zdravil zaradi depresije. V zadnjih dneh se vse bolj širijo poročila, da je Lubitz trpel zaradi duševnih motenj.

Zadnji znaki niso kazali na nevarnost

Nemški državni tožilec Christoph Kumpa je medtem sporočil, da se je Lubitz zdravil zaradi samomorilnih nagnenj, vendar zadnji obiski pri zdravnikih niso bili namenjeni temu. Copilot je pred leti, še preden je postal pilot, obiskoval prihoterapijo zaradi samomorilnih misli.

A pri obiskih zdravnikov v zadnjem času pri njem niso ugotovili nevarnosti zanj ali za druge. Tiskovni predstavnik tožilstva v Düsseldorfu Ralf Herrenbrück je danes povedal, da v zdravniških evidencah pri zadnjih obiskih niso odkrili samomorilskih nagnjenj ali agresije do drugih.

Za zdaj po trditvah tožilstva ni nobenih dokazov, da je bil na dan katastrofe, v kateri je poleg Lubitza življenje izgubilo še 149 drugih na krovu letala, kopilot fizično bolan. Prav tako na njegovem domu ali domu staršev niso odkrili nobenega samomorilskega pisma ali sporočila, v katerem bi prevzel odgovornost za domnevno namerno strmoglavljenje letala. Po oceni tožilstva tudi družinske zadeve ali odnosi na delovnem mestu niso bili motiv za kopilotovo ravnanje.

Imel naj bi težave z vidom

Mediji so pred tem še razkrili, da je Lubitz najverjetneje trpel zaradi odstopanja očesne mrežnice, bolezni, ki bi najverjetneje končala njegovo pilotsko kariero.

Lubitz je bolehal za hitrim pešanjem vida, kažejo zadnje vesti iz Nemčije, Bild am Sonntag je poročal, da mu je odstopila mrežnica.

Doslej naj bi po poročanju francoskega Le Figaro izgubil že 30 odsotkov vida. Pri družbi Lufthansa, materinski družbi Germanwingsa, so zavrnili, da bi vedeli za Lubitzove zdravstvene težave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.