Magazin > Lepota & telo
87 ogledov

Zdravilna eterična olja

Dišavna olja vzbujajo občutek sreče, navdajo z energijo, lahko pa tudi sproščajo Žurnal24 main
Eterična olja ne razvajajo le naših čutil, ampak imajo tudi zdravilne učinke.

Strokovnjaki univerze v Bochumu so ugotovili, da možgani vonjave identificirajo s pomočjo receptorjev in da molekule vonjav skozi vdihavanje in kožo prodrejo v krvni obtok, kjer se sproži njihov učinek. Nekatere vonjave imajo na možgane celo enak učinek kot zdravila, trdijo strokovnjaki.

Zdravilna eterična olja
Pozabite na tablete in poskušajte bolečine najprej odpraviti z eteričnimi olji.

Meta
Eterično olje mete naj bi bilo zelo učinkovito proti glavobolu in migreni, menda celo bolj kot marsikatera protibolečinska tableta, kaže nedavna študija. Ob naslednjem glavobolu na vrat, temena in čelo nanesite nekaj kapljic olja ter narahlo vmasirajte.

Lovor
Vonj po lovorju pomaga ljudem, ki imajo težave z nihanjem krvnega tlaka. Skodelici vode (na radiatorju) ali dišeči svetilki dodajte nekaj kapljic in uživajte v pomirjujočem vonju.

Vanilija
Vanilija sprošča mišice in tudi um, saj se ob njenem vonju začno sproščati hormoni sreče. Na boleča mesta pokapljajte nekaj olja in dobro utrite v kožo. Strokovnjaki pravijo, da boste doživeli čudež.

Koromač
Koromač pomaga proti bolečinam v trebuhu in črevesju. Topli vodi dodajte dve kapljici olja in vanjo namočite krpo ter jo položite na trebuh.

Sveto kadilo
Sveto kadilo deluje protivnetno. Še zlasti učinkovito naj bi bilo pri vnetju dlesni.

Beli čajevec
Deluje osvežujoče in pomaga pri prehladu. Nekaj kapljic olja dodajte vroči vodi in globoko vdihnite skozi nos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.