Zdravje > Aktualno
10287 ogledov

Italijanom na pomoč Kitajci, zvečer pristalo letalo

Koronavirus v Italiji
1/2
Epa
Številke okuženih in mrtvih zaradi novega virusa se ne umirjajo, znova skokovit porast.

Po zadnjih podatkih je v Italiji v zadnjem dnevu zaradi novega koronavirusa umrlo 189 ljudi. Tako je v Italiji skupno umrlo več kot 1.016 ljudi. Spodbudna novica je, da je bila v zadnjem dnevu tudi najvišja številka ozdravljenih, in sicer 213.

Čeprav je številka ozdravljenih pozitivna novica, se številke o okuženih ne upočasnjujejo. Trenutno okuženih brez ozdravljenih in mrtvih je 12.839, kar je 2.249 kot dan prej. Med novo obolelimi je tudi 50 zdravnikov iz Bergama in še en nogometaš, Manolo Gabbiadini. V intenzivni terapiji je približno deset odstotkov obolelih.

Luca Franzese Video Magazin Video: Italijanski igralec prosi za pomoč, v ozadju posmrtni ostanki njegove sestre

Medtem so v sosednji pokrajini Deželi Furlaniji Julijski krajini v četrtek zabeležili najvišji porast novih primerov doslej. Številka se je povečala za kar 79, kar je za 63 odstokov več okužb. Skupno je torej 205 okuženih, deset ljudi je na oddelku za intenzivno terapijo.

Skupina za pomoč

Na pomoč so italijanom priskočili tudi Kitajci. V četrtek zvečer je v Italiji pristalo letalo iz Šanghaja polno materiala za pomoč. Pripeljeli so devet palet z ventilatorji, materiale za pomoč pri dihanju, elektrokardiografe, več desettisoč mask in drugih medicinskih pripomočkov, ki jih je kitajski Rdeči križ poslal italijanskemu. Z letalom je prispela tudi delovna skupina zdravstvenega osebja, ki je specializirana za boj proti koronavirusu.

Medtem podatki na spletni strani Svetovne zdravstvene organizacije zamujajo, saj ima po teh podatkih Slovenija še vedno potrjenih 57 primerov. Vemo, da jih je imela v četrtek zvečer 95. Po teh podatkih je v Iranu 9.000 pozitivnih primerov, v Koreji 7.983, Franciji 2.281, Španiji 2.140 in Nemčija 1.567.

Koronavirus v Italiji Slovenija Zdravje Infektologinja iz UKC Ljubljana upa, da so jo trgovski centri slišali Novi koronavirus Slovenija "Koronavirus krepi še novo epidemijo, s katero se nihče ne ukvarja"

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.