Zdravje > Aktualno
5573 ogledov

Novi podatki o okuženih pri nas

Covid-19 Epa
V nedeljo zabeležili 13 novih okužb.

V Sloveniji so tudi v nedeljo opravili malo, samo 393 testiranj na novi koronavirus in ob tem potrdili 13 okužb. Umrl ni noben bolnik s covidom-19. Hospitaliziranih je bilo 19 bolnikov, trije so potrebovali intenzivno nego, od tega dva respirator.

Največ novih primerov so tudi tokrat zabeležili v Mestni občini Ljubljana (6), sledi občina Novo mesto z dvema primeroma, po en novi pozitivni test so potrdili v Celju, Grosupljem, v Mariboru, Ravnah na Koroškem, v Lendavi, Šmarjeških toplicah in v Šmartnem pri Litiji. 

Okužen tudi majhen otrok

Kar se starosti novo okuženih tiče, so včeraj štiri nove primere potrdili v starostni skupini od 35 do 44 let, sledijo mlajši, v starostni skupini 15 do 24 let s tremi potrjenimi testi. Okužen je tudi en predšolski otrok, mlajši od štirih let. 

Odločitev o ukrepih na meji s Hrvaško bo sicer vlada sprejela v torek. Strokovnjaki odsvetujejo pot na Hrvaško. Okužbe, ki prihajajo iz Hrvaške, nas vodijo do strožjega režima vstopa v Slovenijo, verjetno že v prihodnjem tednu, je v petek dejal minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Na podlagi rezultatov testiranj preko vikenda in v ponedeljek, bo vlada po njegovem prisluhnila predlogom strokovne skupine za covid-19 in na podlagi epidemiološke ocene zaostrila vstop.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2