Zdravje > Aktualno
12667 ogledov

Opozorilo plastičnega kirurga: resne opekline zaradi novega trenda

aerosol, ogenj Profimedia
Britanski plastični kirurg zgrožen nad povečanim številom primerov hujših opeklin zaradi novega trenda na družbenih omrežjih.

Paul Drake, delujoč v bolnišnici kraljice Viktorije v zahodnem Sussexu, Velika Britanija, je dejal, da je v juliju in avgustu letos zdravil od dva do tri primere opeklin na teden. Včasih celo več. BBC News navaja, da je za to je kriv trend, ki se je pojavil na družbenih omrežjih, pri katerem uporabniki na ogenj postavljajo aerosolne pločevinke. V mnogih primerih so omenjene pločevinke eksplodirale, kar je nekatere pustilo z resnimi opeklinami. Sunny Willink je dejala, da se je njen sin Alfie, ki je utrpel hude opekline po tem, ko je na ogenj postavil aerosolno pločevinko, zgolj zabaval s prijatelji. Ta trenutek se še vedno zdravi v bolnišnici kraljice Viktorije.

opeklina, ogenj | Avtor: BBC News BBC News

Drake je dejal, da je v preteklih dveh mesecih videl nekatere opekline s potencialno uničujočimi posledicami, ki so povzročile trajne brazgotine ter celo invalidnost. Čeprav se večina poškodb brez večjih zapletov resda zaceli, je kirurg dejal, da v bolnišnici zdravijo tudi poškodbe, ki zahtevajo takojšenj kirurški poseg.

 

Lucy Letby grozljivo Svet Medicinska sestra umorila sedem novorojenčkov poplave Škofja Loka HUDE POSLEDICE Gorenjska Pomoč tudi za vse v duševni stiski

Na tej točki trdi, da so za povečano število primerov hujših opeklin kriva družbena omrežja. "Vse te neumnosti so v celoti posnete in nato dodane na sodobne platforme, kjer si jih ogleduje ogromna publika. Povratne informacije, ki jih uporabniki dobijo preko všečkov in delitev ter slava, ki jo dosežejo s takšnimi nesmisli, dodajajo gorivo, ki ga pred dvajsetimi leti ni bilo."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • uri2 22:14 31.avgust 2023.

    Človeška neumnost ne pozna meja

  • papak 03:30 20.avgust 2023.

    Če imate svojega otroka radi mu prepovejte uporabo tik toka.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 19:12 19.avgust 2023.

    Narod postaja vedno bolj glup in to oblasten v širšem smislu ugaja, ker so kreteni lažje vodljivi..Janez že ve katere ovce je treba past...