Zdravje > Aktualno
1046 ogledov

Sedem razlogov, zakaj bi morale ženske piti pivo

Ženske pitje piva Profimedias
Študije kažejo, da črno pivo koristno vpliva tako na zdravje kot lepoto žensk.

Privoščite si kozarec piva na dan. Poleg tega, da vas bo po napornem dnevu osvežilo, ima ta pijača še veliko drugih dobrih lastnosti, so ugotovili ameriški raziskovalci.

Ženske, ki na dan zaužijejo dva decilitra piva, imajo močnejše kosti so zapisali v reviji Natural Medicine Journal.

Primerno za ženske v menopavzi, saj jim varuje kosti

Temno pivo | Avtor: Profimedias Profimedias

Kot je pokazala študija, pivo vsebuje znatne količine biološko razgradljivega silicija, pomembnega za izgradnjo naših kosti. Zmerno pitje piva je zato še posebej priporočljivo za ženske v menopavzi, saj vpliva na ohranjanje kostne gostote.

Krepi imunski sistem

Pivo preprečuje prehlad in ima protivnetne lastnosti. Pivo je odličen vir vitaminov in mineralov, kot so magnezij, kalcij in selen. Poleg tega vsebuje številne antioksidante, ki stimulirajo imunski sistem.

Za lepšo kožo

Pivo je odličen vir vitaminov B kompeks (tiamin, riboflavin, niacin, pantotenska kislina, piridoksin, biotin, folna kislina in kobalamin), ki je odgovoren za lepo in napeto kožo, pomaga vzdrževati mišični tonus in daje energijo po celemu telesu.

Zmanjšuje napihnjenost

Študije so pokazale, da ima temno pivo več hranil kot svetlo pivo. V 350 ml temnega piva je na primer več kot en gram vlaknin, ki preprečujejo napenjanje in zaprtje telesa.

'Ubija' občutek utrujenosti in razdražljivosti

Pitje piva ženske | Avtor: Profimedias Profimedias
Mnoge od vas trpite zaradi pomladanske utrujenosti, ki je med drugim povezana s pomanjkanjem železa v krvi. Črno pivo je odličen vir tega minerala, učinek alkohola pa bo še rešil težave z nespečnostjo.

Ščiti srce

Zmerno pitje piva poveča količino dobrega holesterola in zmanjšuje tveganje za srčni infarkt. Italijanska raziskava je pokazala, da imajo ženske, ki popijejo eno pivo na dan za 42 odstotkov manj možnosti za razvoj bolezni srca in ožilja.

Predvsem pa zmerno pitje alkohola zmanjša tveganje za pojav diabetesa tipa 2. Po vadbi pozabite na energijske pijače, raje si privoščite kozarec piva.

Tekočina po vadbi

Pršut, pivo in Stalingrad | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Španski raziskovalci z Univerze v Granadi so dokazali, da ima pivo boljši vlažilni učinek na telo kot voda iz pipe, predvsem za primere, ko telo dosega višje temperature, kar velja predvsem za tiste, ki se aktivneje športno udejstvujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.