Zdravje > Aktualno
2611 ogledov

UKC Maribor: Evakuacija, poseben režim, tudi prepoved obiskov

ukc maribor Nino Verdnik
Na praznični dan popolna prepoved obiskov...

V Mariboru so v dveh dneh našli dve neeksplodirani bombi. Obe bodo uničili še v tem tednu, za kar je nujna evakuacija. S prvo bodo začeli na praznični četrtek, 31.10., ko bo poleg prebivalcev v radiju 300 metrov okoli najdbe, treba premestiti tudi nekatere bolnike v UKC Maribor, tiste iz sob, ki gledajo na nakupovalno središče.

Kot je znano, so prvo, 250-kilogramsko bombo iz druge svetovne vojne našli ob Titovi cesti, v gradbeni jami za Europarkom. Drugo bombo, ki jo bodo odstranjevali v nedeljo, so našli  v neposredni bližini železniškega mostu ter glavne avtobusne in železniške postaje. 

bomba Maribor Europark Slovenija V Mariboru našli 250-kilogramsko bombo Neeksplodirana bomba v Mariboru Slovenija V Mariboru delavci naleteli na že drugo neeksplodirano bombo

Iz UKC Maribor so danes popoldne sporočili, da so že začeli s prvimi potrebnimi ukrepi. Tako v četrtek velja prepoved obiskov za celotno območje UKC Maribor, med 8.00 uro in 16.00 uro, tudi ne bo mogoče parkirati vozil znotraj območja UKC Maribor.

V navedenem terminu bo omejeno tudi gibanje oseb na območju UKC Maribor. Na širšem območju UKC Maribor bodo zaprte cestne povezave, poseben režim pa bo veljal tudi za parkiranje v garažnih hišah pred UKC Maribor. "Zagotovljena bo oskrba nujnih
urgentnih primerov."  
Vse potrebne informacije bodo iz bolnišnice posredovali v naslednjih dneh.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Flanestina
    Flanestina 23:00 28.oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com