Zdravje > Aktualno
69 ogledov

Voda, ki jo lahko pojemo

Oohoo, voda Youtube
Užitni balončki z vodo, ki bi lahko nadomestili plastenke.

Znano je, da mora človek  za zdravje in dobro počutje popiti veliko vode, po drugi strani pa ustekleničena voda letno proizvede kar nekaj milijonov ton plastičnih odpadkov.

Skupina inženirjev zagonskega podjetja Skipping Rocks Lab iz Londona je iznašla način, kako se znebiti plastenk. 

Izum se imenujejo Oohoo!; "Voda, ki lahko jemo," in je narejen iz biološko razgradljivih materialov. Če ga ne želite pojesti, se lahko razgradi v nekaj tednih. Dodati mu je mogoče barvo in okus, mehurček pa je mogoče napolniti s sokovi, sodo ali kakšno drugo tekočino za pitje. 

Zagonsko podjetje Kipping Rocks Lab, ki je nastalo pod okriljem Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo, si prizadeva, da bi postalo vodilno v razvoju embalaže, ki temelji na morskih algah.

Mehurčki Oohoo | Avtor: Youtube Youtube
Kot so sporočili, je "Oohoo" le začetek misije razvoja izdelkov, ki bodo alternativa plastičnim kozarcem, krožnikom in plastenkam.

Še posebej pomembno je to, da je proizvodnja izdelka veliko cenejša od proizvodnje plastične steklenice, kar je seveda dober začetek.

Trenutno potekajo testiranja, z užitnimi kroglicami z vodo, se bo podjetje predstavilo na maratonu v Londonu.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.