Zdravje > Aktualno
2998 ogledov

Zdravniki so morali poklicati odvetnika

Popkovina
Panika v porodni sobi, porodnica ni dovolila prerezati popkovine …

Mati zdravnikom v bolnišnici v Vidmu v Italiji ni dovolila, da po rojstvu zdravega otroka prerežejo popkovino. Temu se je upirala iz verskih razlogov, otroku pa so zaradi njene odločitve začele pešati življenjske funkcije, piše Italijanska tiskovna agencija Ansa.

Med zdravniškim osebjem je tako zavladala panika, klicati so morali odvetnika in ga vprašati za mnenje. Seveda je odvetnik takoj vztrajal pri tem, da rešijo otroka in prerežejo popkovino.

To je poslanstvo zdravnikov

“To je žalosten znak časa v katerem živimo. Da potrebujejo zdravstveni delavci nasvete odvetnikov,” je povedal glavni furlanski prokurator Antonio De Nicole: “Seveda smo zdravnikom odgovorili, da morajo rešiti življenje otroka. Poslanstvo zdravnikov je reševanje življenj.”

Pojasnil je, da v primeru takšne nevarnosti za zdravje in življenja človeka zdravstveno osebje ne sme oklevati. “Zdravniki morajo biti pri opravljanju svojega dela z bolniki varni in brezskrbni. Zavedati se morajo, da se ne bodo mogli vedno izogniti tožbam pacientov. Če bi novorojenček umrl brez posredovanja, bi morali začeti s preiskavo,” je zaključil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice