Zdravje
1744 ogledov

Avstrija: Moškemu amputirali napačno nogo

Operacija
Bolnišnica je priznala napako.

Klinika v avstrijskem Freistadtu je včeraj objavila vest, da so 80-letnemu pacientu amputirali napačno nogo. Obljubili so obširno preiskavo dogodka, ki ga pripisujejo človeški napaki. 

Nesrečnemu pacientu so pred operacijo označili napačno nogo; po posegu še vedno potrebuje amputacijo druge noge. O dogodku so obvestili pristojno tožilstvo. 

Lastniki bolnišnice so objavili, da bolnik trpi zaradi številnih bolezni, težave so vplivale na obe nogi, a le na eno v tolikšni meri, da je bila potrebna odstranitev. 

Kot so zapisali v sporočilu za medije se je napaka zgodila kot posledica niza nesrečnih slučajev ter da so pacientu in njegovi družini ponudili psihološko svetovanje. 

O odškodnini na tej točki še ni govora, lastniki klinike so izpostavili le, da delajo vse, da bi razjasnili ves primer in da so sprožili potrebne notranje postopke. 

bolnik bolnišnica 62-letnik Zdravje Nadzor zaradi napake, bolnik ni preživel Operacija Škandal Svet Kirurg zapustil operacijo, kar je bilo za pacienta usodno

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • AnzeSmolej 16:46 21.maj 2021.

    Sem se včasih smejal v kakem filmu ko so s flomastrom pisali po telesu da so označili kje morajo narediti poseg. Sedaj vidim da je to resnično potrebno!

  • Avatar drecos
    drecos 14:18 21.maj 2021.

    skoda k niso janezu mozgane amputiral