Zdravje
57339 ogledov

Dojenček s hudimi poškodbami lobanje. Zdravnica: "Še vedno sem v šoku"

dojenček Pixabay
Za deklico se zdravniki še borijo.

Na Hrvaškem odmeva primer 4-mesečne deklice, ki sta jo starša včeraj popoldne pripeljala v bolnišnico. Imela je hude poškodbe glave, zlomljeno lobanjo, krvavitev v možganih. Deklico so takoj uspavali v umetno komo in prepeljali v reško bolnišnico, kjer je na oddelku za intenzivno nego.

Kaj se je zgodilo dojenčici, da se morajo boriti za njeno življenje, še ni znano, policijska preiskava še poteka. Policisti preiskujejo, ali so poškodbe deklice nastale zaradi padca, ali je otroka nekdo udaril, ali je vzrok kje drugje. Policisti naj bi zaslišali vse družinske člane. 

Kot poročao novinarji spletnega portala Index, sta starša povedala, da 4-mesečna deklica ni padla, dejala naj bi, da jima ni znano, kako naj bi utrpela tako hude poškodbe. Po razpoložljivih podatkih sicer v preteklosti družina ni bila obravnana na policiji zaradi nasilja. 

Zdravnica v šoku

Dojenčka je najprej sprejela urgentna služba iz Rovinja, katere zdravnica Orjana Čačić Momčilović je deklico ohranjala pri življenju, dokler je niso predali zdravnikom v Pulju. Starša sta jo na urgenco pripeljala brez zavesti.

Med transportom je bil otrok ves čas predihavan, zdravnica je pri tem zaznala oteklino na levi strani glave. Za novinarje je povedala, da je še vedno v šoku. "Ko imaš takšno intervencijo, ko dihaš namesto otroka, je naslednji korak ta, da oddaš svojo diplomo in odideš v pokoj. To je takšen stres, da se ga ne da opisati. Strašljivo je videti to malo nemočno telo pred seboj in se skupaj z njim boriti za preživetje. Razmišljala sem samo o tem, da jo moram predati živo."

Preiskava o okoliščinah dogodka še poteka, deklica pa je še vedno v umetni komi. 

Smeti, smetnjak, kosovni odpadki Grozljivka Slovenija V smetnjaku v plastični vrečki našli živega novorojenčka Novorojenček Zdrava punčka Svet Novorojenko pustili v zibelki cerkve

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • leonardo 06:58 02.februar 2024.

    Zakaj imajo ljudje otroke, ki si jih ne želijo?

  • Avatar Zala
    Zala 01:04 02.februar 2024.

    Bitjece malo, da bi ti uspelo. Mora uspeti. Veliko nas je v mislih s teboj.

  • Kmodri_ 21:05 01.februar 2024.

    Mi tudi, ko nas FIDES izsiljuje!